koledar

art-ikli

plakati

letaki

ljudjeza

LjudjeZa.org,

kot govorimo z imenom, prisegamo na moč dobre, kritične, odkrite in iskrene javne informacije.
Smo nehierarhična, brezproračunska, neformalna politična pobuda posameznic in posameznikov, ki se ne nehamo spraševati: kako živim?
S tem namenom prevprašujemo svojo zavest, jo razpiramo ter vsak-a zase spoznavamo svoje sebstvo, svojo vlogo in stališča v tem svetu.
Stremljenja za spremembo človeške druzbe, v kateri živimo, so uresničljiva.
Za te spremembe se borimo.

info@LjudjeZa.org

urska breznik Urška Breznik
Obožujem pse, ker so tako ljubeči, pristni in se znajo vsega razveseliti-lastnosti, ki jih poleg odgovornosti, zrelosti, sposobnosti empatije in smisla za humor iščem tudi v soljudeh. Prepričana sem, da so vsa živa bitja enakovredna, zato si vsa zaslužijo spoštovanje, strpnost, prijaznost in pomoč, kadar so izpostavljena trpljenju in izkoriščanju. Kljub zaključku študija sinologije in umetnostne zgodovine, si želim »zaresno« službo najti na živalovarstvenem, ekološkem ali humanitarnem področju.

Knjige, ki so se me najbolj dotaknile:
-Arundhati Roy: The God of Small Things
-Harper Lee: To Kill a Mockingbird
-A. A. Milne: Medved Pu in hiša na Pujevem oglu
-Charles Patterson: Vječna Treblinka: naše postupanje prema životinjama i holokaust

Internetne strani, ki jih priporočam:
[www.janegoodall.com]  [www.ifaw.org]  [www.knjigobube.com]  [www.prijatelji-zivotinja.hr]  [www.vege4.si]   [www.globalexchange.org]  [www.corpwatch.org]
  Dejan Koban
  Urška Merc
  Mirč Nedeljkovič
pan maja Maja Pan
1974, po izobrazbi in navadah sem filozofinja, feministka, prečloveška tehtnica majhnosti, krivice in lepote. Rada imam skrivnostnost Sapfinih fragmentov in neizrekljivost haikuja, češke filme in Bergmana, rada bi bila pogumna kot Alma Karlin, neizprosna kot Elfriede Jelinek, srčna kot raca mlakarica in svojeglava do kraja.
branka vicar Branka Vičar
Po izobrazbi sem magistrica slovenskega jezikoslovja. Zaposlena sem na Pedagoški fakulteti v Mariboru kot asistentka za slovenski jezik. Moje znanstveno-raziskovalno delo je vezano na preučevanje zgodovinskega razvoja slovenskega knjižnega jezika.
Opažam, da sodobni človek išče in ustvarja najrazličnejše načine in sredstva, ki bi mu pomagali do sreče. A pridobljena sreča je le navidezna. Izgubil je namreč najosnovnejše: sposobnost življenja v soglasju z naravo in živaljo. Poskušam opisati človekovo nasilje nad živaljo; a vsak prilastek, celo krvavo, grozljivo, okrutno, barbarsko ..., le omili njegovo pravo bistvo.
  Marko Žigart
   
LjudjeZa.org  |  Email  |  Web: Urška Merc