LG Nebo
LG Nebo
 

Lutkovno gledališče Nebo je bilo ustanovljeno leta 2001 v Kranju. Ohranja klasična lutkovne tehnike ter raziskuje povezovanje drugih medijev – filma, fotografije, stripa – z lutkovnim gledališčem. V svojih začetkih je gledališče uprizarjalo lutkovne predstave za odrasle. Danes se ukvarja s poetičnimi predstavami za otroke in eksperimentalnimi odrskimi dogodki za odrasle. Ustvarjalci razvijajo prepoznaven umetniški izraz prežet s poetiko, humorjem in inovativnostjo.

Za svoje delo so ustvarjalci Lutkovnega gledališča Nebo prejeli več nagrad: nagrado za režijski koncept in izvedbo (predstava Izbira,  mednarodni festival Mini-mikro-impro, Maribor 2003), nagrado otroške žirije (To je Ernest, mednarodni festival Poletni lutkovni pristan, Maribor 2006) in nagrado za likovno zasnovo (To je Ernest, 4. bienale Ustanove lutkovnih ustvarjalcev, Koper 2007), nominacija za najboljšo predstavo (predstava Take ljudske, Fringe Festival, Adelaide, Avstralija, 2008), nagrada za izvirno idejo (predstava To je Ernest, festival Lut fest Sarajevo, 2008).

Gledališče s svojimi predstavami gostuje po Sloveniji, zamejstvu in tujini. Sodeluje tudi na najpomembnejših slovenskih lutkovnih festivalih in se uvršča na festivale v tujini (Avstrija, Srbija, Bosna in Hercegovina, Poljska, Izrael, Italija, Turčija, Avstralija).

Produkcija

Delavnice

naslovDelavnice