IRWIN

Uršula Nordung, 1996
reklamni video spot / advertisement video clip, 20''
režija Igor Zupe


Uršula išče svojo ceno

Je medvedek lahko predmet mehanizmov, ki pripeljejo do nakupnega motiva? Je lahko nekaj tako krhkega, kot so otroštvo, varnost in spomin, vpeto v logiko marketinškega spleta? Se bodo medvedku ušesa povesila ali dvignila, ko bo zaslišal zloglasni oglaševalski formuli: AIDA (Attention, Interest, Desire, Action) in USP (Unique Selling Proposition)?

Odgovor je nedvoumen - DA. Prav s tem, ko bo Uršula poklicana v univerzum menjalnih razmerij, ko ji bodo za vrat zataknili listek s ceno, ko bo deležna količinskih rabatov in trgovinskih provizij, tedaj bo njen znak, črni križ, postal blagovna znamka, logotip tržne bitke z ostalim plišastim svetom.

No, pa se poigrajmo:

1. Proizvod je kvalitetno izdelan plišasti medvedek.

2. Ceno bomo določili glede na konkurenco, a bo široko dostopna.

3. Kreativna strategija: sem Uršula, želim si tvoje družbe, lahko me tudi pokažeš ali podariš. Če si otrok, me lahko božaš ali tepeš, sprašuješ ali grajaš, če si že velik, se lahko ob meni spominjaš, me podariš ali razstaviš. Seveda me lahko tudi skriješ. Zbiratelji me še posebno zanimajo.

4. Uršulo bomo distribuirali grosističnim trgovcem z igračami in drugim zainteresiranim trgovinam. Prodajali bomo tudi po pošti. Za večja naročila bomo posebej natisnili ustrezno označene škatle.

5. Promocija: uporabili bomo vse glavne medije in jim izdelali ustrezna komunikacijska sredstva: TV, radio, časopisni in revijski oglasi, plakati jumbo, plakati, oglaševanje na prodajnih mestih, Internet (www), promocijski dogodki v trgovinah, vrtcih, galerijah.

6. Medijska strategija se bo skušala ravnati po prazničnih nakupih in posebnih priložnostih.

Ves ta konglomerat principov in marketinških tehnik bomo uporabili, da bomo najprej povzročili ne-potrebo in jo nato prevedli v profitne priložnosti.

Visoko razvite družbe so prešle iz obdobja zadovoljevanja potreb (to je postalo samoumevno) v obdobje generiranja ne-potreb (ki jih, paradoksalno, tudi zadovoljujemo). To omogoča razvoj visokih tehnologij in širjenje prostora imaginarija. Marketingu potreb torej sledi marketing znakov. Znakov z izpisanimi cenami.

Marko Rogač


Table of Contents
FEATURE PRODUCTS

Page One
Reviews of Aftermarket Truck Products
First Up: The Easy-DumperWORKTRUCK SHOWCASE
Page Two
News of Current Available Trucks
New 1997 AMGeneral HummerCOMMERCIAL TRUCKS
Page Three
What's Up for Commercial Transport
Take a Look @ JBHunt

Work Truck Links

Cargo Hold
Bed Covers
Truck Dealers
Bed Liners
Truck Parts
Truck Racks
Safety EQ.
Snow Plows
Truck Tires
Truck Tools
Bed Tops
Trailers


TPI Copyright 1996