http://start.at/sgs/

Gej Slovenija: TV: Dawson's Creek

 

Zasedba
James Van Der Beek: Dawson Leery
Katie Holmes: Josephine "Joey" Potter
Michelle Williams: Jennifer "Jen" Lindley
Joshua Jackson: Pacey Witter
Kerr Smith: Jack McPhee
Meredith Monroe: Andrea "Andie" McPhee

Ostali pomembni podatki
Slovenski prevod: Simpatije
Leto: 1998 (prva oddaja)
Zasnova: Kevin Williamson
Režija: Amanda Bearse, Robert Berlinger

Jack McPhee (Kerr Smith)Zgodba
Zgodba se dogaja v mestecu Capeside v ZDA, glavni junaki pa so srednješolci (postajajoči študentje), ki se vsak na svoj način prebijajo skozi puberteto, ljubezenske težave, težave s šolo in življenjem na sploh. Osrednji lik je Dawson Leery (James Van Der Beek), drugi osrednji moški lik je Pacey Witter (Joshua Jackson), ki vedno zaide v težave in je običajno tudi najbolj problematičen od vseh. Glavna junakina Joey (Katie Holmes) živi s sestro in je tista, s katero je Dawson hodil, nato sta se prijateljsko razšla, sedaj je zaljubljena v Paceya... Jen je iz mesta prišla v Capeside in živi z babico. Je prijazna vendar zna biti zelo strupena. Vanjo se zaljubi prvošolec (freshmen) in po dolgih mukah začneta hoditi. Tu sta nato še Jack in Andie McPhee (Kerr Smith in Meredith Monroe), brat in sestra. Jack je gej in po velikih težavah s sprejetjem svoje spolne usmerjenosti prizna da je gej in mu celo uspe pobotati se s svojim očetom, saj se je med odkrivanjem svoje identitete celo izselil... V nanizanki je lepo prikazana ideja homoseksualnosti, kako jo nekateri ljudje lepo sprejmejo, drugi pa ne oz zelo slabo.

Moje mnenje
Čeprav se je Dawson Creek začel kot še en Beverly Hills 90210, se je izboljšal, scenariji so bolj resnični ipd. Seveda mi je všeč predvsem vloga Jacka, ki se mora kosati s sam sabo, poleg vseh ostalih težav, ki jih imajo odraščajoči najstniki. Še bi jo gledu!

Kje, kdaj?
Serijo so predvajali na Kanalu A vsak petek ob 21 kar 2 leti (98/99 in 99/00), potem so jo v letošnji sezoni ponovno predvajali med tednom, sedaj pa še čakamo če bo spet na sporedu.

 

Viri in povezave:
http://www.dawsonscreek.com/
http://epguides.com/DawsonsCreek/

Pomembno obvestilo: Strani SGS so prenovljene; nov URL te strani:
http://www.ljudmila.org/sgs/modules.php?name=News&file=article&sid=58

 

Nove strani
Splošne informacije | Kaj dogaja | Znane osebnosti | Spolnost | Tiskane zadeve | Filmi
Zasebni  stiki | Klepetalnica | Knjiga  gostov
O SGS | Feedback | Povezave
ENGLISH