Kaj dogaja
http://start.at/sgs/

Gej Slovenija: Kaj dogaja

 

Vse malo bolj informirane naprošam, da mi sporočijo TOČNE podatke. Nekateri podatki na tej strani so verjetno že malce zastareli, zato potrebujem tvojo pomoč. Ažurne podatke mi lahko sporočiš tudi popolnoma anonimno! Vsak prispevek je več kot cenjen.

Nekaj načinov kako spoznati sebi podobne, kje se zabavati, kaj se na gej področju sploh dogaja...

 

Po celi Sloveniji

Salomonov Oglasnik
Daleč najbolj popularni (a ne nujno najboljši) so mali oglasi v Salomonovem oglasniku. Če oglas oddaš sam, ga oddajaj pod šifro ali pa pod gsm številko ki ni vnešena v javne telefonske imenike, če pa se na oglas javiš ti, pazi na osebne podatke. Največkrat se prek oglasnika dogovarjajo za seks; če je to to kar iščeš, ne pozabi na varen seks! Če želiš lahko oglase gledaš tudi prek interneta (vendar je ceneje kupiti revijo). Aha - še to: če oglas oddaš pod šifro, moraš sam osebno priti v Ljubljano na Nazorjevo, v Maribor na Kraigherjevo ali v Novo mesto na Muzejsko ter tam dvigniti oglase pod šifro.
Povezava: http://www.salomon.si/oglasnik/

Internet: Zasebni stiki
Drugi način, ki pa je zaenkrat še manj popularen, so mali oglasi na internetu. Prek interneta lahko spoznaš tudi fanta za resnejšo zvezo; saj se lahko malo bolj razpišeš kot pa v Oglasniku. Ker imajo drugi večinoma mešane (straight) male oglase, sem v okviru strani SGS pripravil tudi Zasebne stike, ki jih lahko s pridom uporabiš tako pri iskanju prave ljubezni kot samo za seks. Še enkrat opozarjam na varen seks! Pri oddajanju oglasov prek interneta ti svetujem da uporabljaš poseben email acconut za takšne in podobne namene. Kje lahko brezplačno in anonimno dobiš nov email account? www.email.si, www.slomail.com, mail.yahoo.com, hotmail.com.
Povezave: SGS: Zasebni stiki, http://www.poljub.net, http://kupido.siol.net/

Internet: Klepetalnice
Ta način spoznavanja ljudi in klepetanja je v tujini zelo priljubljen, pa tudi pri nas je sicer tudi dokaj uveljavljen. Najbolj priljubljeni gej klepeti po internetu potekajo na irc kanalih #gay.slo, # gay.si, #gayteen.slo in #bi.slo. Za pokušino pa sem v okviru SGS odprl še Klepetalnico. Upam, da bo zaživela (predvsem ob vikendih), drugače pa jo bom pač ukinil.
Povezave: SGS: Klepetalnica, http://gayircslo.dhs.org/

Internet: Mreža
Mreža SiQRD je v bistvu enkratna mailing lista. Po prijavi dobiš vsakodnevno elektronsko pošto katere avtorji so drugi geji (in lezbijke). Na vsak posting lahko odgovoriš in tako sodeluješ v javni debati.
Povezava: http://www.ljudmila.org/siqrd/mreza/

Agencije in 090
Če imaš željo spoznati resnega partnerja ali pa samo iščeš hitri seks ter nisi imel do sedaj nobenih uspehov pri standardnih poteh, imaš še vedno na voljo malo morje ženitnih (posredovalnih) agencij in številk 090. Pod številko 090 mislim predvsem številke, kjer posredujejo informacije ali pa se morda celo pogovoriš z nekom; 090 avtomatski odzivniki z erotičnimi zgodbami pa so itaktako zgodba zase.
Povezava: http://www.scarabeus.net/

Sex Shopi
Če potrebuješ videokasete (ki se ti jih sicer bolj splača kupiti prek oglasnika), vibratorje ali druge spolne pripomočke, potem obišči številne sex shope po Sloveniji. Če te je pa preveč sram in raje odšteješ kakšen tolar več ter ostaneš lepo doma, pa si lahko razne izdelke naročiš tudi prek interneta. Sex shopi so sedaj že dokaj dobro založeni z gej kasetami (vsaj imajo jih); pred časom jih skorajda ni bilo moč dobiti.
Povezave: http://www.maxshop-sp.si/, http://www.venera-shop.si/

 

Ljubljana

K4: Roza klub
Roza klub se dogaja vsako nedeljo od desetih zvečer (pa tja do štirih zjutraj). Kaj je Roza klub? Disko namenjen gejem in lezbijkam. Če nisi iz Ljubljane ali še ne veš kje K4 je: na Kersnikovi 4, vhod zadaj iz dvorišča.
Povezave: http://www.klubk4.org, http://www.ljudmila.org/siqrd/disko/

Tiffany
Tiffany - all gay klub odprt vsak dan v tednu od devete ure zvečer, v nedeljo se odpre že ob osmih zvečer. V Tiffanyiju lahko 'v miru' spiješ kavico, si napaseš oči v galeriji, prebereš domače in tuje časopise, pregledaš novice in oglase ter se družiš z ostalimi geji. Tiffany se nahaja na Masarykovi 24 (Metelkova). Tematsko obarvani dnevi: pon: večer s Salome, tor: debatni krožek, sre: trda goriva - vroči filmi, čet: GayTCM (filmski večer), pet: DJ Lucky - glory music, sob: samo za moške, DJ Duky - pop, house, ned: s Salome, DJ Duky - pop, house.
Povezava: http://www.ljudmila.org/siqrd/tiffany/

Nostalgija in Čajna
Sicer noben od kafičev ni gej kafič, sta pa kar dobro obiskana z naše strani in dokaj priljubljena. Odpreta se ob desetih dopoldne, zapreta pa pred polnočjo. Nahajata se v Stari Ljubljani - Mestni trg.

Klub Flex
Ljubljana ima po ta novem tudi mavrične srede v klubu Flux, na Nazorjevi 12 - zraven hotela Slon, tel: 01/425 11 52.

Društvo hedonistov Libero - Klub GYMNASIVM
Klub za moške - fitnes, savna, druženje... Prvi all gej klub pri nas, na 300m2 s finsko in turško savno, velikim klubskim prostorom, video sobo, sobami za počitke, dark roomi, firnes sobo itd. Za večkratne obiske nudijo popust (članarina), najdete pa jih na Ulici Pohorskega bataljona 34 v Ljubljani (Bežigrad), tel: 01/534 24 85, vsak dan, razen ponedeljka, od 14.00 do 22.00.
Povezava: http://www.klub-libero.si/

Sauna Zlati klub
Tivolska savna, sicer javna in ne-gej, naj bi bila priljubljena med geji, čeprav osebno ne poznam koga ki bi tja zahajal. Se pa nahaja v ljubljanskem športnem centru Tivoli.

Tivoli
Tu lahko zvečer/ponoči (v toplejših časih) najdeš kak hiter seks - bodisi v parku ali na parkirišču. Če že, potem se ustrezno zaščiti; tudi tvoja osebna varnost zna biti ogrožena.

Za Savo
'Plaže' za Savo ponujajo obilico kotičkov kjer lahko seksaš, ali se tja samo pripelješ z nekom, ali pa prideš sam in tu poiščeš nekoga. Kje je to? Z avtom se pelješ proti Črnučam in na ovinku, ko avtobus zavije desno proti Črnučam, zaviješ levo. Lahko pa greš tudi v smeri proti Trzinu in se spraviš dol s ceste na prvem križišču in se pelješ nazaj do Save. Savo boš pa ja že našel!

 

Maribor

Teater Cafe
Teater Cafe sicer ni gej kafič ali klub, je pa med štajerskimi geji zelo popularnen. Prijeten ambient. Nahaja se na Slomškov trgu, odprt pa je vsak dan razen ob nedeljah.

Savna
Savna v zdravilišču Fontana naj bi tudi bila dokaj priljubljena med homoseksualno usmerjeno populacijo.

Mariborski otok
Nudistična plaža na Mariborskem otoku privablja gejem ki so več ali manj samo za seks. Do tja pelje mestni potniški promet - št. 15.

Mestni park
Še ena priljubljena gej cruising scena. Baje je še posebej zanimiva potka med Akvarijem in tremi jezeri. Nočna/večerna aktivnost.

 

Celje

Taverna Friderik
Majhna gostilnica, postavljena med Gosposvetsko in Na okopih. Priljubljena med geji in znana po svojih bikovih jajcih (zelo pomenljivo).

Restavracija na starem gradu
Prijetno vzdušje, dobra postrežba in lep razgled ter lahka dostopnost z avtom: vse to prispeva k popularnosti te restavracije, priljubljene tudi med geji.

Savna
Ne vem sicer ali so savne res tako priljubljene; v Celju naj bi to bila savna v Zdravilišču Laško na Zdraviliški 4.

Savinja
Nudistična plaža na Savinji privablja mnoge geje, bolj potreben ko si, hitreje boš našel potešitev. Kje se nahaja? Rafter, levo mimo bazena, čez Ložnico in potem poiščeš na Savinji peščen otok. Eto.

Mestni park
V parku, ob promenadi ob Savinji, ob otroškem igrišču si lahko v toplejših večerih/nočeh poiščeš tudi svojo zabavo.

Železniška postaja
Dejavna le ob vikendih zvečer.

 

Ptuj

Železniška postaja
Parkirni prostor in klopi ob železniški postaji so še vedno večerna/nočna zbirališča gejev
.

 

Primorska

Klub F6
Na novo odprt lokal v majhni vasici Fijeroga na Primorskem. Odprto vsak dan od 20.00 do 02.00. Do tja se pride iz Kopra po Šmarski cesti do Pomjana, pri gostilni zaviješ desno in ko te po nekaj kilometrih preseneti makedam, si na cilju. V vasici poiščeš hišo s hišno številko 6. Telefon: 05 656 92 20.
Povezava: http://surf.to/f6/

Plaže
Plaže od Pirana do Strunjana so v poletnih mesecih polne, še vedno pa se najde kak kotiček, kjer se lahko tudi nag sonči in kopaš, zvečer/ponoči pa tudi privoščiš še kaj več.

 

Izven Slovenije, a vseeno blizu

Hexen Club, Udine; Italija
OK, res še nisem bil tu, vendar naj bi blo kar dober, tip, ki pa skrbi s stiki za javnostjo, pa je tud faca. Imajo: video sobo z velikim ekranom, dark room, internet point... Vsak četrtek zvečer je single party, vsako soboto pa disco party. Poleg tega pa je enih parkrat na leto special event, z vsem živim; sicer odprto od srede do nedelje od 10h zvečer dalje. Naslov: Viale Palmanova 329 Udine; in kako priti tja? Po avtocesti; izhod Udine Sud, po glavni cesti, potem zaviješ desno za Manzano, voziš se še 2km in slediš oznakam za Udine Centre, in še čez kakšne 3km prideš na cesto Viale Palmanova. Po semaforjih zavij levo ko vidiš oznake "Vattolo Arredamenti" in "Discount del pesce", klub pa se nahaja zadaj. Iz kluba pa so mi poslali še kewl animacijo, da jih boste lažje našli. Telefon: +39 339 121 6251 oz +39 339 397 5110.
Povezava: http://hexenclub.cjb.net, Email: hexen_club@yahoo.it

Global Club, Zagreb; Hrvaška
Od oktobra 2001 imajo Hrvatje nov cybef kafić in nočni klub, z malce drugačno filozofijo poslovanja. Cene 'običajnih' pijač so namreč enotne: 11 hrk na pijačo, za malce bolj zahtevne pa bodo zaračunali 16 hrk na pijačo. Minimalna konzumacija je 22 hrk, vse svoje zapravljanje pa plačate ob odhodu domov, vstopnine pa drugače ni. Naslov kluba je Pavla Hatza 14, Zagreb. To je blizu železniške in avtobusne postaje, v bližini pa je tudi hostel. Vhod je sicer malce skrit, v stavbi je drugače klub invalidov in druge organozacije. Odprto: vsak dan od 8h zjutraj do 10h zvečer in od 11h zvečer pa do 4h zjutraj, v nedeljo pa 'le' od 4h popoldan do 1h zjutraj.
Še vtis z otvoritve: zanimiva družba, super natakarji, dobra organizacija, prostori za oddih, a majhno plesišče in enovrstna glasba (sicer je vsak večer po svoje tematsko obarvan).
Povezava: http://www.globalclubzg.hr, Email: klubph14@yahoo.com

 

Lepo te prosim da mi sporočiš morebitne nepravilnosti ali netočnosti ter me obvestiš če poznaš še kakšen lokal, sceno...

 

Viri in povezave:
http://www.ljudmila.org/siqrd/guide.html
http://www.ljudmila.org/siqrd/oznanila/

 

Nove strani
Splošne informacije | Kaj dogaja | Znane osebnosti | Spolnost | Tiskane zadeve | Filmi
Zasebni  stiki | Klepetalnica | Knjiga  gostov
O SGS | Feedback | Povezave
ENGLISH