Dobrodošli na SGS
Cepi se!
Iskanje
  Registracija | Prijava Slovensko  ·  SGS  ·  English  
 Kazalo
· Glavna stran
· Teme
· Galerije slik
· E-kartice
· Citati
· Kont@kt
· Iskanje
· Povezave

 Online
Trenutno je 70 obiskovalec in 0 članov online.

Ste neregistrirani obiskovalec. Lahko se registrirate brezplačno tukaj

 Languages
Izberite jezik:

English English.infected English.infected2016 Slovenian Slovenian.infected Slovenian.infected2016

Kralji, ki so ljubili kot kraljice
06.04.2003 Andrej
Tiskane zadeve - Printed Manner Veliko kraljev je bilo gejev in še vedno je veliko kraljev, ki so geji. Berite s ponosom!

Za vsakega geja/lezbijko je zelo pomembno, da v svoji mladosti spozna, da so homoseksualno usmerjeno ljudje vedno in povsod prisotni. Žal se o tem v šolah in v množičnih medijih ne govori prav dosti. Na našo srečo pa nas večino živi v svobodi in v razvitih državah, kjer obstaja veliko knjig, s katerimi si lahko pomagamo.

Španec Fernando Briqueras de Castro je napisal knjigo z naslovom "Reyes que amaron como Reinas" (Kralji, ki so ljubili kot kraljice) in čeprav je v njej tudi nekaj zgodovinskih napak (datumi in nekateri dogodki), pa je knjiga zelo uporabna za vse. Za geje zato da jih opomni, da so njim podobni vedno obstojali, in tudi za hetiče. Vidite pa lahko tudi, da je bila homoseksualnost sprejeta v veliko kulturah: Grki, Rimljani, idr.

V svoji knjigi avtor pripoveduje o življenju pomembnih ljudi, ko so: Neron, Hadrijan, Aleksander Veliki, William II, Edward II, Juan II, Richard IV, Richard III, Jacob I, Louis XIII, William III, Peter I, Carlos IV, Luis II, in mnogih drugih.

Avtor razlaga, kako so te osebe živele običajno življenje s svojimi ljubimci ali pa kako so se morali zaradi obligacij poročiti in so potem imeli gejevske ljubimce. Večino časa pa s se ljudje zavedali situacije in problemov okoli tega ni bilo. Večje težave so nastale, ko je krščanstvo začelo nasprotovati homoseksualnosti. Kot je splošno znano, se je velika gonja proti homoseksualnosti na žalost pričela prav s to vero. Večina religij po svetu (tako v preteklosti , kot tudi v sedanjosti) nima nič proti gejem in lezbijkam.

Zelo pametno bi bilo, če bi vse istospolno usmerjeni vedeli več o zgodovini, tako da bodo lahko zagovarjali naše pravice. Tako priporočam branje knjig, ki govorijo o gejih in lezbijkah v preteklosti in sedanjosti.


 
 Ocena članka
Povprečna ocena: 4.2
Št. glasov:: 10


Vzemite si prosim trenutek in ocenite članek:

odlično
zelo dobro
dobro
povprečno
slabo Opcije

 Natisni  Natisni

 Pošlji  Pošlji


Glavna stran  ·  Teme  ·  Vaš račun  ·  Predlagaj objavo