Šport, zabava, izobraževanje - Montreal 2006!
Datum: 05.01.2006
Svet - World


Zagotovo ste že slišali o Eurogames in o Gay Games ter morda tudi o Outgames. To so veliki dogodki, podobni večdnevnim paradam ponosa z malce drugačno središčno točko - športom. Športu se pridružujejo tudi kulturne prireditve in seminarji ter veliko velikih in majhnih zabav.

DIH se v letošnjem letu namerava udeležiti enega izmed dveh največjih GLBTIQ športnih dogodkov na svetu - iger Outgames v Montrealu v Kanadi. Igre potekajo od 29. julija do 5. avgusta; pred tem pa poteka trodnevna konferenca o GLBT človekovih pravicah, na kateri bo govornik tudi naš dr. Roman Kuhar.

Na takšnih in podobnih igrah sodeluje pestra množica ljudi, od športnih navdušencev in občasnih rekreativcev do profesionalnih športnikov, ki imajo vrhunske kariere tudi v 'strejt svetu'. Tako je tam tudi zate prostor; ne skrbi! Slovenci se bolj organizirano udeležujemo takšnih prireditev od leta 2002, posamezniki in posameznice pa so na njih sodelovali še prej.

Trenutek resnice - udeležba v Montrealu sicer ni prav poceni: prijava je okoli 50 jurjev, temu pa je treba dodati še stroške prevoza in prenočitve, kar skupaj preseže 200 tisočakov. Ampak pri DIHu smo iznajdljivi, in se dogovarjamo za popuste, iščemo partnerje, sponzorje in podpornike, ki bodo omogočili cenejšo udeležbo.

Vse, ki bi bili zainteresirani iti v Montreal pa mislite da vam finance to ne dopuščajo, pa ne izpustite posebne priložnosti in se prijavite za outreach/bursary program oz. štipendijo do konca meseca. Zadeva vam lahko pokrije stroške udeležbe in/ali nastanitve! Obstajata dva ločena programa - za udeležbo na konferenci in za športno udeležbo, pri vsakem pa so namenili 50% mest ženskam:
- konferenca: http://www.montreal2006.org/en_outreach_co.html
- šport: http://www.montreal2006.org/en_outreach_sc.html

Po predhodnem dogovoru z organizatorji je za Slovenijo rezerviranih nekaj mest za tak program, vendar pa bodo upoštevali posebne okoliščine (status študenta, nezaposleni ipd.) ter motivacijo - potrebno je napisati pisno prošnjo (del obrazca) z razlago zakaj bi si želeli sodelovati na igrah.

V kolikor se boste odločili za prijavo na outreach/bursary program, vam svetujem čimprejšnjo online prijavo na spletni strani http://www.montreal2006.org, potem pa namesto plačila izberete štipendijo in nadaljujete s prijavnim postopkov.
Ob kakršnikoli prijavi prosim navedite da ste člani skupine Out in Slovenija (včlanite se lahko tudi naknadno če to še niste); če potrebujete dodatne podatke ali pomoč pa se obrnite na email naslov info@outinslovenija.com.

ROK ZA OUTREACH PRIJAVE SE IZTEČE KONEC JANUARJA!

DIH in OIS se nameravata udeležiti iger v Montrealu v bovlingu, plesu in ostalih disciplinah po interesu prijavljenih (verjetno vsaj še v teku in tenisu). Celoten seznam športov najdete na uradni spletni strani; je pa kar zajeten tako da se za vsakega nekaj najde.

Dodatne informacije lahko najdete na uradni spletni strani http://www.montreal2006.org - spletna stran OIS pa je trenutno v procesu prenove, in ko bo ta zaključena boste lahko več o našem projektu prebrali tudi tam, sicer pa po emailu info@outinslovenija.com

Še prošnja: V kolikor se boste prijavili (po redni poti ali prek outreacha), nam prosim pošljite obvestilo o tem, da se bomo lažje pogajali za količino programa in dodatne ugodnosti.

Za DIH in OIS,
Andrej

--
*****************************************************
DIH - Društvo za integracijo homoseksualnosti
Kašeljska cesta 121, 1260 Ljubljana
GSM: 041 562 375
Email: info@dih.si
http://www.dih.si

--
************************************
Out in Slovenija
Kašeljska cesta 121, 1260 Ljubljana
GSM: 041 562 375
Email: info@outinslovenija.com
http://www.outinslovenija.com

URL članka je:
http://www.ljudmila.org/sgs/modules.php?name=News&file=article&sid=322