Gejevski časopisi
Datum: 02.03.2001
Tiskane zadeve - Printed Manner


Tiskani časopisi namenjeni izključno za homoseksualno usmerjene so pri nas ali redki ali pa so že prenehali izhajati. V preteklosti sta bila to Keke(c) ter Revolver, sedaj pa je tu časopis Legebitrina oznanila, ki pa izhaja predvsem v elektronski obliki (člani pa naj bi bilten dobili tudi po pošti). Vsake tri mesece pa izhaja tudi LESBO, ki je v glavnem revija za lezbijke, vendar pokriva v veliki meri tudi ostalo GLBT problematiko.

Krajši opis časopisov; za podrobnejši pregled vseh publikacij pa si oglej stran Publikacije.

Keke(c)
Revija ne izhaja več, vendar lahko na spletu dobiš vsebine starih številk od ničte stevilke iz decembra 1993 do 17/18 številke iz novembra 1997.
http://www.ljudmila.org/siqrd/KeKe/

Revolver
Revija ne izhaja več, na spletni strani revije pa si lahko pogledaš kazala starih številk in celo vsebino (ene same) številke 23/24 iz avgusta 1997.
http://www.ljudmila.org/siqrd/Revolver/

Legebitrina oznanila
Legebitrina oznanila je elektronski časopis, ki med študijskim leto izhaja vsak mesec in vsebuje obilico res zanimivih člankov, vabijo pa vas tudi k aktivnem sodelovanju - pisanju za časopis. Še aktualno: Oznanila so prešla tudi v popolnejšo tiskano obliko. Bravo naši!
http://www.ljudmila.org/siqrd/oznanila/

Lesbo
Pretežno revija za lezbijke, vendar pokriva tudi gej tematiko. Izhaja vsake tri mesece, na njihovi spletni strani pa si lahko ogledaš vsebine prejšnjih številk. Izdajateljica: Škuc-LL.
http://www.ljudmila.org/lesbo/URL članka je:
http://www.ljudmila.org/sgs/modules.php?name=News&file=article&sid=41