Blowjob
Datum: 02.11.2002
Spolnost - Sexuality


Oralni seks, vsem dobro poznan kot blowjob (fafanje, felatio) je zelo popularna tehnika, ki jo praktično vsi uporabljamo pri spolnih odnosih. Med geji je blowjob zelo pogost način spolne potešitve, igra kot ključni element ali pa le kot dopolnilo spolnih odnosov. Oralni seks sicer zajema tudi oralno obdelovanje ženskih spolnih organov, vendar v tem besedilo posvečam le moškem fafanju (kurca/ev).

Zgodovina
Oralni seks ima bogato zgodovino, saj so ga verjetno izumili daleč pred kolesom. Že pri živalih lahko opazimo lizanje in sesanje spolnih organov, zato ni čudno da smo tudi ljudje prevzeli te 'živalske' navade. Dejanja oralnega seksa so bogato dokumentirana z egiptovskimi in grškimi slikami, baje pa naj bi bila omenjena tudi v Stari Zavezi (sicer jih ravno ne propagirajo). V nekaterih kulturah, tudi grška in rimska sta imeli podobne nazore, je (bilo) smatrano da mladeniči z fafanjem kurcev odraslih moških dozorijo in da to ni nič slabega. Celo Kama Sutra opisuje moške sluge, ki so svojim gospodarjem fafali kurac. Pa zadosti o zgodovini…

Recept
Žal preprostega in učinkovitega recepta ni. Potrebuješ le kandidata, svoja usta in jezik, pa lahko začneš. Zaželjeni so predvsem dobri lingvisti… Največ se tu lahko naučiš z eksperimentiranjem. Oralni seks naj bi bil vznemirljiv, zabaven, intimen, strasten. Oralni seks ne poteka le enosmerno, saj v njem uživata oba, tako izvajalec kot naročnik dela :) Tisti, ki mu pripada čast fafanja, se mora prilagoditi tistemu, kateremu ga fafa, on pa mora obveščati svojega partnerja kaj ga še posebej vzburja, saj bodo pohvale in vzdihi dodatno vzburili oba (preverjeno).
Začetek naj bo nežen, s poljubljanjem in lizanjem splovila. Čutil boš, kako se ud prebuja, videl, kako nabrekne… Spoznaj se s svojim novim prijateljem - tako z dotikom roke in prstov kot tudi z jezikom in usti. Ko ga vzameš v usta, ga rahlo stisni z ustnicami in naj počasi drsi ob jeziku. Malo več sline ne bo škodilo, začetniki pa naj pazijo kako globoko ga boste sprejeli.

Tehnike
Najenostavnejša je tehnika, ko z zaokroženimi oz našobljenimi ustnicam zajameš ud in se pomikaš gor in dol po njem. Svetujem predhodno navlažitev uda (razširiš ustnice, ga zajameš in navlažiš ter stisneš ustnice in ga počasi izpuščaš).
Z drugo tehniko v bistvu uda ne daš v usta, ampak ga obdeluješ od strani (bilokatere, običajno leve/desne) in hkrati malce 'vdihuješ' - med ustnicami in jezikom ter udom je malce sline, sicer pa ne prav dosti zraka.
Seveda pa nista to edini tehniki, pač pa le najbolj uporabljeni. Eksperimentiraj!

Položaji
Sesani (tisti, ki mu ga fafaš) se uleže na hrbet, sesalec (tisti, ki fafa) pa se uleže na bok - ali v isti ali v obratni smeri (noge-glava).
Sesani se uleže na hrbet, sesalec pa se usede ali uleže med partnerjeve noge.
Sesani sedi, stoji ali pa je naslonjen ob steno, sesalec pa pred njim kleči, čepi ali sedi in sesa. Različica tega položaja je več kot primerna za pod tuš.
Sesani se uleže na hrbet, sesalec pa na partnerjevih prsih sedi (jaha). Položaj omogoča obojestransko sodelovanje.
Lahko pa se sesalec spremeni tudi v pasivnega udeleženca če se usede npr na tla, sedi na miru, sesani pa mu ga da v usta in diktira ritem. Še boljše pa je, da se sesalec uleže z blazino pod glavo, sesani pa se namesti nad njegovo glavo, s kurcem v usta in potem sesani poriva ven in not, pri tem pa so najbolj aktivni boki.
69 je položaj, ki ga najverjetneje najlepši prikaz vzajemnosti pri spolnih odnosih. Če še ne veš zakaj 69 - oglej si številko, krogec predstavlja glavo, rep pa… Položaj 69 se lahko izvaja na dva načina - pri prvem eden leži na hrbtu, drugi pa se nad njim namesti na kolena in roke ter akcija se lahko začne. Pri drugem, kateri je malce lažji, pa oba ležita na bokih. Ključno vlogo tu igra vzajemnost in usklajenost, ki lahko vodi tudi do skupnega istočasnega orgazma obeh sodelujočih (kar pa ni tako lahko). Pri položaj 69 pa je tudi refleks bljuvanja najmanjši, tako da se tu lahko lažje golta tudi malce večje.
Seveda obstaja malo morje položajev, improvizacija je tudi tu zaželjena, niso pa oralni spolni odnosi omejeni le na posteljo. Z uporabo domišljije se lahko prepustite užitkom skoraj kjerkoli in kadarkoli (s komerkoli?).

Tik pred…
Vznemirjenje in užitki se večajo čim bližje je fafani orgazmu. V tem trenutku je najbolje ustnice prevleči preko zob in ud dati v usta (kolikor pač gre) ter glavico dražiti z jezikom. Samo fafanje v tem trenutku ne rabi biti izpiljeno. Ujeti je treba nek ritem, malce si lahko pomagaš z roko - objameš spodnji del in mu ga poleg fafanja še drkaš. Lahko pa ga samo držiš, saj ga s tem še dodatno napneš in vzburiš. Če ne uporabljata kondoma in si želiš spermo pogoltniti, boš to lahko storil, če pa tega ne želiš, pa pred orgazmom preidi na drkanje. Pred glavno prho sperme se izloči 'precum' - bela tekočina, podobna spermi in ta je zadnji znak kdaj ga dati iz ust če nisi pripravljen zaužiti hranljivega obroka.

Eksperimentiranje
je v tem 'poklicu' več kot dobrodošlo. Po preizkušanju raznoraznih tehnik (ki jih lahko med sabo tudi kombinirata). Poleg fafanja samega so pomembne tudi ostale kretnje in dejanja. Zelo erotično je npr poljubljanje in lizanje prijateljevega telesa, še posebej predeli okoli popka, bradavic, ušes, tudi poljubljanje je verjetno zaželjeno. Še posebej zaželjeno je rahlo lizanje mod (jajc) in sesanje se-let. Vzburjajoče pa je lahko tudi masiranje predela mej modi in anusom ter rahlo pritiskanje na zadnjično odprtino. Lahko pa gre pritiskanje še dlje in pride do porivanja prstov v rito, če tega ne želiš, pač to nakaži ali povej. Sicer pa kdo pravi da sta za blowjob potrebna 2? Posebno mladi lahko izvajajo avtofelatio (si ga fafajo sami) - več o tem prihodnjič, lahko pa je tekmovalcev tudi več...

Kaj narediti če…
- ne uporabljaš kondoma pa partnerju pride v tvoja usta: če si pripravljen spermo pogoltniti, jo lahko brez skrbi pogoltneš. V njej ni namreč nič nečistega, sestavljena je iz beljakovin in mineralov. Je pa vsaka sperma (baje) drugačnega okusa tako da okusa ne morem opisati. Če se bojiš, da ti okus sperme ne bo preveč všeč (pa si jo vseeno želiš pogoltniti), naj mu pride globlje v tvojih ustih. Tako sperme ne boš preveč okušal, če pa je nisi pripravljen pogoltniti, pa tega ne stori, saj je to stvar osebne odločitve. Če bi bila sperma okužena z HIV virusom, in si spermo pogoltnil, potem bi želodčne kisline onesposobile virus. Če pa sperme nisi pogoltnil, pa jo lahko izpljuneš in si usta temeljito umiješ z ustno vodico (kar pa ni zagotovilo da bo virus onesposobljen). Zato: play it safe - better be safe than sorry!
- se pojavi refleks bljuvanja: ta refleks je naraven, lahko pa grlo (žrelo) postopoma navadimo na večje korenjake. Ta postopek sicer traja, a važen je rezultat… Refleks bljuvanja ne pomeni, da se tebi ali partnerju kaj gabi. Za začetek si lahko pomagaš z roko, s katero reguliraš koliko ga boš sprejel v usta. Potem pa roko postopoma malce spuščaš in se tako navajaš na večje dimenzije.
- naletiš na nehigieničnega fanta ali njegovega korenjaka: osebna higiena igra veliko vlogo pri spolnih odnosih, še posebej pri fafanju. Če imaš možnost, dogajanje preseli pod tuš (kar zna biti tudi sicer super), sicer pa se sam takšnega ne bi nikoli dal v usta. Same dlake ali manjše mucke, ki lahko odpadajo s spodnjih hlač, ne pomenijo znaka nečistoče in jih odstraniš pred fafanjem. Genitalnega vonja pa tudi ne gre mešati z nehigieno; prav nasprotno - genitalni vonj večino ljudi prav vzburja.
- se med samim odnosom premisliš: naj te ne bo sram in to povej oz raje preidi na drkanje in poljubljanje/lizanje/grickanje drugih delov telesa.

Triki in Xtra nasveti
Veliki udi in/ali neizkušenost lahko to erotično dejanje precej zapletejo, saj se lahko pojavi refleks bljuvanja. Morda je koristno vedeti, da je da refleks najmanjši v jutranjih urah oz po tem ko se zbudiš. Ne muči se s sprejemanjem celotnega korenjaka naenkrat v usta, to se boš naučil sčasoma. Pomagaj si z rokami, ki naj služijo za podaljšek ustnic in ust. Položaj 69 je zelo primeren za globlje spremljanje
Med fafanjem nekako ni zaželeno občutiti zobe na svojem ali tujem korenjaku (načeloma), zato pazi da boš kurac oprijemal predvsem z ustnicami, ki jih lahko tudi povlečeš prek zob. Kurac obdeluj z jezikom, predvsem se posveti glavici in zgornjemu predelu, saj je tam največ čutil.
Uporaba kondoma je pri spolnih odnosih več kot priporočljiva. Ker je fafanje oralni SPOLNI odnos, ga uporabljaj tudi ob takšnih priložnostih.
Požiranje sperme je nekaj zelo zelo osebnega in nihče od tebe ne sme in ne more zahtevati da to storiš če tega ne želiš. Ne pusti se izkoriščevati - reci preprosto NE.
Med samim dejanjem je zaželjeno dodatno pritrjevanje spolnih užitkom - božanje po glavi, vzihovanje, dirty talk...

Oralni seks nudi mnoge fantastične užitke in zame je bilo fafanje dolgo časa glavni spolni odnos, sedaj pa ga uporabljam večinoma kot del predigre, še vedno pa tudi kot celovit spolni odnos. Še posebej pa me vzburja, ko mi ga moj fant fafa, sam pa ga opazujem, kako mojstrsko obvladuje situacijo in kako se glavica mojega kurca izgublja v njegovih ustih. Blowjob rules!

 

Viri in povezave:
http://www.decki.comURL članka je:
http://www.ljudmila.org/sgs/modules.php?name=News&file=article&sid=149