Kralji, ki so ljubili kot kraljice
Datum: 06.04.2003
Tiskane zadeve - Printed Manner


Veliko kraljev je bilo gejev in še vedno je veliko kraljev, ki so geji. Berite s ponosom!

Za vsakega geja/lezbijko je zelo pomembno, da v svoji mladosti spozna, da so homoseksualno usmerjeno ljudje vedno in povsod prisotni. Žal se o tem v šolah in v množičnih medijih ne govori prav dosti. Na našo srečo pa nas večino živi v svobodi in v razvitih državah, kjer obstaja veliko knjig, s katerimi si lahko pomagamo.

Španec Fernando Briqueras de Castro je napisal knjigo z naslovom "Reyes que amaron como Reinas" (Kralji, ki so ljubili kot kraljice) in čeprav je v njej tudi nekaj zgodovinskih napak (datumi in nekateri dogodki), pa je knjiga zelo uporabna za vse. Za geje zato da jih opomni, da so njim podobni vedno obstojali, in tudi za hetiče. Vidite pa lahko tudi, da je bila homoseksualnost sprejeta v veliko kulturah: Grki, Rimljani, idr.

V svoji knjigi avtor pripoveduje o življenju pomembnih ljudi, ko so: Neron, Hadrijan, Aleksander Veliki, William II, Edward II, Juan II, Richard IV, Richard III, Jacob I, Louis XIII, William III, Peter I, Carlos IV, Luis II, in mnogih drugih.

Avtor razlaga, kako so te osebe živele običajno življenje s svojimi ljubimci ali pa kako so se morali zaradi obligacij poročiti in so potem imeli gejevske ljubimce. Večino časa pa s se ljudje zavedali situacije in problemov okoli tega ni bilo. Večje težave so nastale, ko je krščanstvo začelo nasprotovati homoseksualnosti. Kot je splošno znano, se je velika gonja proti homoseksualnosti na žalost pričela prav s to vero. Večina religij po svetu (tako v preteklosti , kot tudi v sedanjosti) nima nič proti gejem in lezbijkam.

Zelo pametno bi bilo, če bi vse istospolno usmerjeni vedeli več o zgodovini, tako da bodo lahko zagovarjali naše pravice. Tako priporočam branje knjig, ki govorijo o gejih in lezbijkah v preteklosti in sedanjosti.URL članka je:
http://www.ljudmila.org/sgs/modules.php?name=News&file=article&sid=216