Dobrodošli na SGS
Cepi se!
Iskanje
  Registracija | Prijava Slovensko  ·  SGS  ·  English  
 Kazalo
· Glavna stran
· Teme
· Galerije slik
· E-kartice
· Citati
· Kont@kt
· Iskanje
· Povezave

 Online
Trenutno je 109 obiskovalec in 0 članov online.

Ste neregistrirani obiskovalec. Lahko se registrirate brezplačno tukaj

 Languages
Izberite jezik:

English English.infected English.infected2016 Slovenian Slovenian.infected Slovenian.infected2016

Novosti iz Vatikana
23.10.2002 tomaz
Splošne informacije - General Info CNS, 8.oktober 2002: Vatikanski predlog prepovedi posvečevanja gejev za duhovnike

V prizadevanjih za iskanje ustreznih rešitev v zvezi s problemom duhovniških spolnih nadlegovanj, je pripravil Vatikan osnutek dokumenta, s katerim bi lahko preprečil dostop k duhovništvu tistim posameznikom, ki javno izražajo svojo istospolno usmerjenost, je sporočila agencija Catholic News Service (CNS).

Po poročanju vatikanskih virov je v novem dokumentu Katoliška cerkev zavzela takšno stališče, ker homoseksualnost kljub vsemu pojmuje kot »objektivno notranjo motnjo« - zaradi katere ne bi smeli sprejemati homoseksualno usmerjenih fantov v semenišča, niti jih pripustiti k duhovniški posvetitvi.

O osnutku dokumenta, ki ga je oblikovala Kongregacija za nauk vere, se je v Vatikanu veliko razpravljalo predvsem v zadnjem mesecu. Določitev datuma uradne potrditve dokumenta pa ostaja zaenkrat še odprto vprašanje, je poročala CNS. Združenje za človekove pravice HRC (Human Rights Campaign) je v letošnjem letu že nekajkrat obsodilo cerkveno stališče, ki vidi vzroke spolnih zlorab v samem homoseksualnem nagnjenu duhovnikov.

»Proti posameznikom, ki zlorabljajo otroke, je treba nastopiti jasno in glasno, ne glede na njihovo spolno usmerjenost,« poudarja predsednik združenja David M. Smith. »Pozivamo cerkev, naj kaznuje prestopnike in naj problemov ne pometa pod preprogo, med tem ko enostavno obsoja nedolžne ljudi, zgolj zaradi tega, kar so.«

Študija iz leta 1994, ki je obravnavala problematiko zlorabljenih otrok, je pokazala, da je nevarnost zlorabe otrok s strani heteroseksualnih oseb približno 100 krat večja, kot s strani oseb s homoseksualnim nagnjenjem.

(povzeto po http://www.gfn.com/news/story.phtml?sid=12342)


 
 Ocena članka
Povprečna ocena: 0
Št. glasov:: 0

Vzemite si prosim trenutek in ocenite članek:

odlično
zelo dobro
dobro
povprečno
slabo Opcije

 Natisni  Natisni

 Pošlji  Pošlji


Glavna stran  ·  Teme  ·  Vaš račun  ·  Predlagaj objavo