Velika raziskava
Datum: 15.03.2003
Splošne informacije - General Info


Na Mirovnem inštitutu v Ljubljani izvajajo dvoletni projekt 'Socialni in družinski konteksti življenja gejev in lezbijk v Sloveniji'. Nosilca raziskave sta raziskovalca dr. Alenka Švab in mag. Roman Kuhar. V prvem delu raziskave bosta skupaj z raziskovalno skupino izvedla obsežno anonimno anketo na vzorcu 300 lezbijk in gejev v Sloveniji. Rezultati bodo uporabljeni za oblikovanje predlogov politik za izboljšanje položaja gejev in lezbijk v Sloveniji.

Vsi geji in lezbijke ste - ne glede na to, kje v Sloveniji živite, koliko ste stari, kakšna je vaša izobrazba, ali ste razkriti ali ne ipd. - vabljeni, da sodelujete pri anketi. Anketa, ki jo na terenu izvajajo za to usposobljeni anketarke in anketarji, traja približno eno uro (oziroma nekaj manj), je anonimna, vprašanja pa se dotikajo partnerstva, medijev, nasilja, razkritja in podobno. 
 
Če bi želeli sodelovati v anonimni anketi in s tem prispevati k prej omenjenim ciljem, ali pa imate še dodatna vprašanja, se obrnite na enega od nosilcev raziskave:
 
dr. Alenka Švab (alenka.svab@mirovni-institut.si)
ali
mag. Roman Kuhar (roman.kuhar@mirovni-institut.si)
 
Vljudno vabljeni k sodelovanju!

URL članka je:
http://www.ljudmila.org/sgs/modules.php?name=News&file=article&sid=203