Midsummer Swim Tournament 2003 Utrecht, Nizozemska
Datum: 16.07.2003
Kaj dogaja - Happenings


Predstavnika Out in Slovenija sva se junija letos udeležila mednarodnega gejevskega tekmovanja v plavanju Midsummer Swim Tournament 2003, ki je bilo v bazenu De Kwakel v Utrechtu na Nizozemskem. Tekmovanja se je udeležilo 199 tekmovalcev iz vseh večjih nizozemskih mest, iz Londona, Birminghama, Manchestra, Munchna, Stuttgarta, St. Petersburga, Varšave, Budimpešte in Ljubljane.

Registracija tekmovalcev je bila večer pred tekmovanjem v "homodisco De Roze Wolk" (Roznati oblak), kjer smo se seznanili z organizatorji, prevzeli štartno listo in darilca. Po dogovoru sva se tam srečala tudi z najinima gostiteljema, zakoncema, Benom in Eddijem.

Tekmovanje je potekalo v 25 m bazenu s šestimi progami. Tekmovalci smo bili razvrščeni v skupine glede na prijavljen čas, rezultati pa so se upoštevali za vsako starostno skupino (po 5 let) posebej. Prvi trije v vsaki skupini so prejeli medalje. Jaz sem tekmoval v sprinterskih disciplinah, ki sta bili, po pričakovanju, tudi najbolj zasedeni; 50 m prosto (113 plavalcev) in 50 m prsno (75 plavalcev). Tekmoval sem tudi v štafeti 4x50m mešano in 4x50m prosto, skupaj z Gaborjem iz Budimpešte ter Slawomirom in Kamilom iz Varšave. Na 50 m prosto sem se v svoji skupini uvrstil na peto mesto, na 50m prsno pa na četrto. V štafetah vidnejše uvrstitve nismo dosegli.

Na tekmovanju nas je obiskal tudi nas navijač Andrej, oborožen z navijaškim transparentom, ki živi v Utrechtu. Uvrstitev na tekmovanju je bila drugotnega pomena, pomembno je bilo sodelovati; tekmovali so tudi plavalci, ki ne znajo prav dobro skočiti na glavo. Zvezda tekmovanja je bila vsekakor 69 letna gospa Annie de Vos iz Brede. Vsak njen prihod v cilj je bil pospremljen z gromkim aplavzom.

Po tekmovanju je bila zabava (v nizozemskem stilu), kjer se je veliko jedlo. Kdor je bil na Nizozemskem že ve, da je tam vedno nekaj pri roki za pod zob. Padlo je tudi nekaj vabil na tekmovanja drugod po Evropi; julija v Amsterdamu, avgusta v Manchestru, ne vem več kdaj v Rotterdamu ipd. Dobili smo tudi uradno vabilo na Eurogames 2004 v Munchnu.

Vrhunec zabavnega dela turnirja je bila zabava "Midsummer dance party" na kanalu Oudegracht pred gej lokalom "De Wolkenkrabber" cafe (Nebotičnik). Na obalah kanala so bile postavljene stojnice s pijačo (pivo teče v potokih), oder in plesišče pa je bilo na ladjah na vodi.Zaključek druzenja je bil "brunch" v mestni kavarni Broers (Bratje) in voden ogled mesta.

Sodelovanje na takšni prireditvi ni le zabavno, temveč ti da veliko samozavesti in ogromno energije za nadaljnje prebijanje v svetu heteroseksualcev. Svetujem vsem, da se vsaj enkrat v svojem življenju aktivno, ne le kot opazovalec, udeležite podobne prireditve.URL članka je:
http://www.ljudmila.org/sgs/modules.php?name=News&file=article&sid=238