20 let gejevskega in lezbičnega gibanja v Sloveniji
Datum: 12.04.2004
Kaj dogaja - Happenings


Gejevska in lezbična gibanja v Sloveniji imajo bogato tradicijo, saj segajo v leto 1984, ko je bil v Ljubljani izveden Festival Magnus. Le-ta je kasneje prerasel v ljubljanski gejevski in lezbični filmski festival, ki velja za nastarejši takšen festival v Evropi. Leta 1984 pa je bilo pri ŠKUCu ustanovljena sekcija Magnus. Vse najboljše za 20. rojstni dan!

V čast obletnici se bodo odvijale posebne prireditve skozi celo leto, še posebej pa bo veselo v tednu med 19. in 25. aprilom, ko se bodo skozi cel teden odvijale posebne aktivnosti.

PONEDELJEK 19.04.
ob 20h: Otvoritev 3 razstav v klubih Tiffany in Monokel, šov, dress code - gay and lesbian images desired. Portreti slovenskih gejev in lezbijk, razstava absurdnih člankov o nas.

TOREK 20.04.
od 16h do 18h: Akcija-Performans - APRILIJA LUŽAR: ŽENSKI TAXI. Femina Art, Violence Free Zone for Lesbians & LGBT in Slovenia. Parkirišče pred parlamentom RS.
ob 18h: Gejevski in lezbični literarni dan - predstavitev založb, knjig, branja, živa književnost v klubu Monokel.

SREDA 21.04.
ob 18h: Gejevski in lezbični politično humanistični dan - forum za prihodnost gejevskega in lezbičnega gibanja v Sloveniji.
ob 21h: Klub Tiffany - gledališka predstava Debbie da dol Dallas.

ČETRTEK 22.04.
od 20h naprej: gejevski in lezbični filmski dan - klub Tiffany. Predvajanje na velikem platnu: dokumentarci, Kdo se boji Jerryja Springerja.

PETEK 23.04.
ob 17h: Mednarodna okrogla miza ob 20. obletnici gibanja.
ob 20h: Gledališka predstava Ime mi je Damjan - klub Tiffany.

SOBOTA 24.04.
od 22h: Grad je naš! House party v Skalni dvorani - največja in najboljša mavrična zabava doslej pri nas! Nori Dj-ji in divji go-go dancerji! Vstopnice v predprodaji v klubu Tiffany. After party v klubu Tiffany.

NEDELJA 25.04.
Out in Slovenija organiza v Portorožu ogled teniškega turnirja in srečanje z Martino Navratilovo!
Ljubljana - izlet na Šmarno goro z veliko mavrično zastavo - foto seansa.

Viri in povezave:
http://www.ljudmila.org/siqrd/20let/URL članka je:
http://www.ljudmila.org/sgs/modules.php?name=News&file=article&sid=279