+26 na Obali
Datum: 18.10.2004
Kaj dogaja - Happenings


DIH – Društvo za integracijo homoseksualnosti začenja z rednimi srečanji tudi na naši Obali. 1. srečanje bo v petek, 22. oktobra, ob 19.30 v MKCju v Kopru, ogledali pa si bomo romantično komedijo Goldfish memory irske režiserke Liz Gill. Po filmu bomo ob kozarčku udarili kakšno o videnem, o društvu DIH in se na koncu zmenili, ali se bomo še kdaj srečali in kdaj. Geji, lezbijke, biseksualci, transseksualci in ljudje odprtega srca s Primorske in okolice, pridite množično! Obisk je brezplačen!

Aktivnost vodita: Patricija in Mitja (in starostnih omejitev ni).

Za filmsko predjed pa tole: Spomin zlate ribice nudi lahkoten pogled na nevarnosti in užitke zmenkarjenja v današnjem Dublinu. Ko Clara zasači Toma, svojega fanta, med poljubljanjem Isolde, to sproži ciklično verižno reakcijo romantičnih razmerij in zlomljenih src. Vsak lik poskuša najti odgovor na vprašanje kaj je to popolna zveza.
Nekaterim je ljubši zakon, drugim bolj tedenski dogovori. S čemer se vsi strinjajo pa je, da je ljubezen nekaj, brez česar ne moremo živeti. Zaljubljati se, prekinjati zveze in ponavljanje vedno istih napak, vsi pravijo, da se nekaj naučijo vsakič, ko imajo ranjeno srce, ampak koliko je takih, ki se dejansko spremenijo? Ali se sploh želimo spremeniti?
Raziskovanje komične nravi ljubezni, hetero, gej in nekje vmes. Spomin zlate ribice nas pripelje do zaključka, da se vse plača in vrača... In vrača... In vrača... (http://www.goldfishmemory.com)

 

Dodatne informacije:

DIH društvo
Kašeljska 121, 1260 Ljubljana
GSM: 041 562 375
Email: dih_drustvo@yahoo.com
Web: http://www.dih-drustvo.siURL članka je:
http://www.ljudmila.org/sgs/modules.php?name=News&file=article&sid=294