1. december
Datum: 01.12.2004
Splošne informacije - General Info


Leto je spet naokoli in tukaj je spet 1. december - svetovni dan boja proti AIDSu. Žal so medijske kampanje aktivne predvsem enkrat letno, nevarnost okužbe z virusom HIV in AIDSom pa je prisotna vse leto. Kljub občutku, da se o bolezni govori dovolj, pa je vsako leto več okužb, tudi v Sloveniji (ki sicer še vedno velja za nizko-nevarno državo), kar pomeni, da sporočilo očitno še ne pride do nas. Izobrazite se in bodite varni!

Spolnost sicer še zdaleč ni edini vir okužbe z virusom HIV, je pa področje, ki je pri širjenju virusa najbolj razširjeno in hkrati tudi najbolj in najlažje obvladljivo. S primerno zaščito - kondom je obvezen - se zaščitite ne samo pred okužbo s HIVom oz. AIDSem, ampak tudi proti drugim boleznim in okužbam (nekaj informacij o tem tudi na SGS).

Ker je raziskav in strokovnih nasvetov polno in so dosegljivi tudi na internetu, vam tokrat le polagam na srce, da VEDNO uporabljajte zaščito, se redno testirajte in poiščite pomoč če imate vprašanja, ste v dvomih ali ste ugotovilii, da ste okuženi.

 

Viri in povezave:
http://www.projektvirus.org
http://forum.slomsic.org
http://www.staying-alive.org
http://www.aidsmap.com
http://www.worldaidsday.orgURL članka je:
http://www.ljudmila.org/sgs/modules.php?name=News&file=article&sid=300