Dobrodošli na SGS
DIH
Iskanje
  Registracija | Prijava Slovensko  ·  SGS  ·  English  
 Kazalo
· Glavna stran
· Teme
· Galerije slik
· E-kartice
· Citati
· Kont@kt
· Iskanje
· Povezave

 Online
Trenutno je 40 obiskovalec in 0 članov online.

Ste neregistrirani obiskovalec. Lahko se registrirate brezplačno tukaj

 Languages
Izberite jezik:

English English.infected English.infected2016 Slovenian Slovenian.infected Slovenian.infected2016

SGS: Splošne informacije - General Info

 Življenje!
Splošne informacije - General Info Človek naj živi v harmoniji s samim seboj, z naravo in okoljem, tako da lahko goji fizično, umsko,družbeno in duhovno zdravo življenje, ter skuša spoznati Boga. Pozitivno pomeni ljubiti Boga, se mu približati, ga čutiti in videti v stvarstvu…
Napisal askrab - 07.10.2003 (4787-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 The Cardigans: Long Gone Before Daylight
Splošne informacije - General Info Švedska skupina The Cardigans ima za sabo že vrsto uspešnic (Carnival, Erase/Rewind, My favurite game,...) in seveda vrsto uspešnih albumov (First band on the moon, Gran turismo,...)! Pred leti smo jih lahko videli v hali Tivoli! V začetku tega leta pa je izšel zadnji izdelek Long gone before daylight! Meni je v roke prišel kasneje, vendar pa sem že ob prvem poslušanju vedel, da je to album, ki v veliki meri razlikuje od starih, to kažeta tudi prva singla For what it's worth in You're the storm!
Napisal silver - 01.10.2003 (6945-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Zlate Firence
Splošne informacije - General Info V času renesanes so Firence dobile sloves, da so prežete s "sodomijo". Nemška beseda "florenzer" je npr. označevala sodomita, v letu 1376 pa je papež Gregor XI pisal o firenčanski sodomiji.
Napisal soly - 27.09.2003 (10193-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Evropa in homoseksualnost
Splošne informacije - General Info Na splošno (z nekaj izjemami) ob pričetku krščanske dobe homoseksualnost nikjer v Evropi ni bila kaznovana ali prepovedana z zakonom. Odkrito so jo prakticirali, med Grki in Rimljani pa je bila celo slavljena, kar je veljalo tudi za večino ljudstev v Sredozemlju. Domneva se, da je bila zelo razširjena med Kelti kakor tudi med nomadi iz ruskih step in Male Azije. Nordijci in Germani niso imeli zakonodaje proti njej, in šele v 7. stoletju se je pojavil prvi posvetni zakon, ki je sodomijo kriminaliziral. V severni in vzhodni Evropi kazenski zakoni niso vključevali sodomije vse do časov med 13. in 17. stoletjem (večinoma v 16. in 17. stoletju).
Napisal soly - 08.09.2003 (9922-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Bolgarija, dežela vzhajajočega (gej) turizma
Splošne informacije - General Info Bolgarija leži na Balkanu, na zahodni obali Črnega morja. Glavno mesto je Sofija, največje pristanišče pa Varna, ki jo imenujejo tudi poletno glavno mesto Bolgarije. 17 km severno od Varne leži, za bolgarske razmere mondeno, letovišče Zlatni pjasaci. Letovišče je dobilo ime po zlato rumenih peščenih plažah, ki se razprostirajo kilometre daleč. V letovišču je nekaj deset hotelov, od katerih je večina prenovljena z lastnim bazenom in t.i. Sky barom na terasi. Ogromno je restavracij, ki ponujajo zdravo hrano, v kateri prevladujejo ovčji sir, kumare in paradižnik, ki naj bi tudi dali barve državni zastavi (bela, zelena, rdeča), piščančje, ovčje in goveje meso.
Napisal Re - 06.09.2003 (15170-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Konec prvega dela raziskave
Splošne informacije - General Info Na Mirovnem inštitutu so zaključili s prvo fazo raziskovalnega projekta "Socialni in družinski konteksti življenja istospolno usmerjenih v Sloveniji". V vzorec smo dobili 444 lezbijk in gejev iz vseh koncev Slovenije. Vsem, ki ste sodelovali pri anketiranju ali izvedbi prve faze raziskovalnega projekta, se nosilca raziskave najlepše zahvaljujeta za izkazano zaupanje in podporo.
Napisal andrej - 13.07.2003 (5411-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Homofobija je obraz nevednosti
Splošne informacije - General Info Za večino Slovencev je družina še vedno osnovna celica družbe. To radi ponavljajo vsi, tudi politiki. Zanje je sestavljena iz matere, očeta in otrok. Enostarševske skupnosti težko sprejemajo, o istospolnih partnerstvih neradi razmišljajo. Zakaj torej še vedno nastaja odpor do istosponih zvez, partnerstev, posvojitev. Očitno je, da sta si javnost in politika predolgo zatiskala oči pred dejstvom, da je v Sloveniji, kot v vsaki družbi, homoseksualnost prisotna. Homoseksualci njen del, del narave in življenja. Homofobija je pri nas očitna in je posledica neznanja, nevednosti, predsodkov. V šoli se nekoč o tem nihče ni pogovarjal, zdaj se to vendarle spreminja. Civilno družbene skupine poskušajo prodreti v šolski prostor, a nemalokrat naletijo na težave.
Napisal Gareth - 27.06.2003 (7343-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Kratek pregled ruske gejevske zgodovine
Splošne informacije - General Info Očitno je bila srednjeveška Rusija zelo tolerantna do homoseksualnosti. Obstajajo dokazi o obstoju homoseksualne ljubezni v življenju določenih svetnikov, datirani celo v 11. stoletje. Pravoslavna Cerkev je obravnavala homoseksualna dejanja kot grešna, vendar ni proti kršiteljem nikdar vršila pravnih sankcij; med cerkvenimi možmi je vznemirjenje povzročal kvečjemu pojav homoseksualnosti po samostanih.
Napisal Tomaz - 25.05.2003 (6626-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Apel - prosim pomagajte
Splošne informacije - General Info Egipt: Zasebni pogovori preko interneta uporabljeni kot dokazno gradivo
16. januarja 2003 je Wissam Tawfiq Abyad preko interneta stopil v stik z “znancem”, ki ga je spoznal na spletni strani za homoseksualce. Moški iz interneta, ki ga je spoznal v okrožju Heliopolis v Kairu, naj bi bil varnostni uslužbenec ali policijski ovaduh. Wissam Tawfiq Abyada so tako aretirali in obtožili razuzdanega življenja, kot dokazno gradivo proti njemu pa so uporabili elektronske pogovore, ki jih je izmenjeval preko interneta.
Napisal andrej - 08.05.2003 (5324-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Napake, ki jih ne smete delati
Splošne informacije - General Info Glede na to, da živim v majhnem mestu kjer je spoznati da te zanimajo fantje, še dodatna obremenitev lahko podam par nasvetov, na katerih bi jaz, če bi jih le takrat imel, ne poskušal vzeti sebi življenja 3. oktobra lani, ko me je fant pustil na cedilu (sicer me je pustil že v začetku maja), potem ko sem ga z dna zvlekel nazaj v življenje. Namreč dobil si je punco in mi rekel, da je gay life too hard. Kdove zakaj, potem vseeno hodi še k meni na obiske... No pustimo to...
Napisal overflow - 28.04.2003 (5266-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

58 člankov (6 strani, 10 člankov na stran)
[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ]
 World Gay News
·301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

" target="new">301 Moved Permanently

preberi...

Glavna stran  ·  Teme  ·  Vaš račun  ·  Predlagaj objavo