Dobrodošli na SGS
Cepi se!
Iskanje
  Registracija | Prijava Slovensko  ·  SGS  ·  English  
 Kazalo
· Glavna stran
· Teme
· Galerije slik
· E-kartice
· Citati
· Kont@kt
· Iskanje
· Povezave

 Online
Trenutno je 37 obiskovalec in 0 članov online.

Ste neregistrirani obiskovalec. Lahko se registrirate brezplačno tukaj

 Languages
Izberite jezik:

English English.infected English.infected2016 Slovenian Slovenian.infected Slovenian.infected2016

SGS: Splošne informacije - General Info

 Velika raziskava
Splošne informacije - General Info Na Mirovnem inštitutu v Ljubljani izvajajo dvoletni projekt 'Socialni in družinski konteksti življenja gejev in lezbijk v Sloveniji'. Nosilca raziskave sta raziskovalca dr. Alenka Švab in mag. Roman Kuhar. V prvem delu raziskave bosta skupaj z raziskovalno skupino izvedla obsežno anonimno anketo na vzorcu 300 lezbijk in gejev v Sloveniji. Rezultati bodo uporabljeni za oblikovanje predlogov politik za izboljšanje položaja gejev in lezbijk v Sloveniji.
Napisal andrej - 15.03.2003 (4712-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Homoseksualnost tudi v živalskem svetu
Splošne informacije - General Info Kdo med nami že ni kdaj opazil nenavadnega obnašanja nekaterih psov ali mačk? Opice, netopirji, kiti, sipe, delfini, sloni, morski levi, psi, mačke, hijene, levi, gepardi, kune, rakuni, podgane, hrčki, zajci,veverice, ježi, ježeveci, jeleni, jazbeci, antilope, konji, osli, krave, ovce, prašiči, gekoni, mnoge ptice, ščurki, črički, muhe, molji, hrošči, metulji, čebele, ose in tako dalje. Nad 450 vrst pozna homoseksualnost in biseksualnost. Gosi so prišle celo v angleški pregovor (biti gej kot gos). Raziskave od sedemdesetih let 20. stoletja dalje so razkrile vrsto dokazov za obstoj homoseksualnosti in biseksualnosti v živalskem svetu.
Napisal soly - 09.03.2003 (8787-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Vadba in samozavest
Splošne informacije - General Info Samozavest je definirana kot sposobnost nekoga, da se spoprime z življenjskimi situacijami in se čuti vrednega sreče in spoštovanja. Telesna vadba močno vpliva na človeško samozavest in mentalne poglede ob zmanjševanju stresa. Samozavest je ključna sestavina vsakega programa, ki meri k samoizboljšanju. Povezava med nizko samozavestjo in problemi kot so nasilje, alkoholizem, zloraba drog, prehranjevalne motnje, težavami v šoli, nosečnostjo v rani mladosti, samomori… je bila že dokazana.
Napisal ZaakFresh - 24.02.2003 (8779-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Prizanesljivost do odprtosti
Splošne informacije - General Info Geji in nasploh ljudje z nagnjenji do pripadnikov svojega spola (za vse skupaj bom uporabljal raztegljiv izraz homoseksualnost, ki je sicer za mnoge zelo sporen) so glede drugih kriterijev in stilov življenja zelo heterogena skupina. Vendar pa vprašanje emancipacije zadeva vse. Emancipacija ni nekaj kar lahko dosežemo brez drugih in ni nekaj kar lahko dosežemo na enak način. Prepleta se z odprto kulturo in osebnostno močjo posameznikov. Zato je to raznolik tok, proces, katerega cilj je v življenje ljudi vnesti humanistično lahkotnost.
Napisal soly - 11.02.2003 (4684-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Moški pogovori
Splošne informacije - General Info Moški pogovori o gejevskem življenju je nova podporna skupina in skupina za osebnostni razvoj za geje in druge, ki so jim blizu. Strokovno vodena srečanja bodo predvidoma potekala enkrat tedensko, zaupnost je zagotovljena.
Napisal andrej - 04.02.2003 (4733-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 BI- in HOMO-nacizem
Splošne informacije - General Info Novejše razprave o vlogi mačistične homoseksualne spolne prakse in fantazije pri razvoju nacional-socializma, ki so v glavnem sledile objavi knjige "The Hidden Hitler"  znanega nemškega zgodovinarja iz Bremenske univerze, Lotharja Machtana, so obremenjene s problematiko homofobije, zaradi česar je s strani gejev in njihovih zaveznikov upravičeno prišlo do  ostrih reakcij na homofobičnost. Po drugi strani pa je očitno, da je zatiskanje oči pred dejansko razširjenimi moškimi istospolnimi praksami v zvezi z nacionalsocializmom in zagriženo zanikanje Hitlerjeve verjetne homoseksualnosti ali biseksualnosti prav tako nedopustno.
Napisal soly - 14.12.2002 (6992-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Krščanstvo in homoseksualnost
Splošne informacije - General Info Zakaj je vprašanje odnosa krščanstva do spolnosti pomembno vprašanje? Odgovor mora biti v prvi vrsti v tem, da je krščanska kultura v svojem tisočletju v temeljih zaznamovala vso Evropo. Vendar moramo ločevati med krščansko-evropsko kulturo in krščanstvom kot religijo. S pazljivim branjem se da ugotoviti, da Biblija kot judovski in krščanski kodeks obsoja čisto vse (!) telesne spolne odnose, ki se ne zgodijo med zakoncema z namenom ustvarjanja potomstva (vsak analni in oralni seks, seks z živaljo, masturbacija). Po drugi strani istospolnih nagibov sploh ne obsoja, jemlje jih celo kot nekaj pozitivnega, kar kaže recimo zgodba o dveh gejih/ biseksualcih (Jonatan in princ David).
Napisal soly - 19.11.2002 (10873-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Homoseksualnost in upanje
Splošne informacije - General Info Zelo kontroverzna izjava ameriško-kanadskega Katoliškega zdravniškega združenja potiska geje še bolj daleč stran od Cerkve. Objavili smo prevod nekaterih delov odlomkov in prepričate se lahko sami. Še opozorilo: vsebina ni primerna za občutljive...
Napisal tomaz - 17.11.2002 (6716-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Geji/biseksualci: enakost in statistične vragolije
Splošne informacije - General Info Menda je nekdanji angleški državnik Disraeli glede statistike uporabil naslednje stopnjevanje: "Laž, velika laž, statistika". Z različnimi (manj resnimi) statističnimi metodami se da prilagoditi in olepšati že sicer materialno "povsem" razvidne podatke. Lahko si mislimo, kako težavno postane oblikovanje statistik pri tabu temah - pri tej komunikaciji nastajajo različni šumi. Tako samodisciplina anketiranega kot občutena potencialna ali dejansko nevarna sovražnost okolja ustvarjata obsedeni statistični ples v zvezi z raziskavo gejevske ali biseksualne populacije. Tako lahko govorimo o najmanj 3 %, pa do 7 % gejev v populaciji (odstotki za lezbijke so dvakrat nižji), ter še dodatno o 15 in več % veliki skupini biseksualcev v populaciji.
Napisal soly - 14.11.2002 (11840-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

 Novosti iz Vatikana
Splošne informacije - General Info CNS, 8.oktober 2002: Vatikanski predlog prepovedi posvečevanja gejev za duhovnike

V prizadevanjih za iskanje ustreznih rešitev v zvezi s problemom duhovniških spolnih nadlegovanj, je pripravil Vatikan osnutek dokumenta, s katerim bi lahko preprečil dostop k duhovništvu tistim posameznikom, ki javno izražajo svojo istospolno usmerjenost, je sporočila agencija Catholic News Service (CNS).
Napisal tomaz - 23.10.2002 (5393-krat prebrano)
Preberi... | Natisni  Pošlji

58 člankov (6 strani, 10 člankov na stran)
[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ]
 World Gay News
·301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

" target="new">301 Moved Permanently

preberi...

Glavna stran  ·  Teme  ·  Vaš račun  ·  Predlagaj objavo