Revija Turist plus
Datum: 31.01.2003
Tiskane zadeve - Printed Manner


Pred kratkim sem dobil sporočilo od hrvaškega urednika revije Turist plus, ki naj bi bila revija za turizem, gospodarstvo in kulturo življenja. Obvestili so me, da je njihova publikacije gejem prijazna, in da so v zadnji številki opisali tudi najbolj priljubljene počitniške točke gejev.

NaslovnicaSeveda sem se takoj podal v raziskavo in ugotovil naslednje: revija je hrvaškem in deloma tudi v angleškem jeziku, prodaja pa se na Hrvaškem, v Bosni, Srbiji in Črni gori, ter tudi v Sloveniji. Cena je 900 SIT, revija obsega 138 strani, večino vsebine je promocija hrvaškega turizma. Kvaliteten tisk in dobri prispevki, ki začudoma dosti pokrivajo tudi Slovenijo (tudi po vseh pripetljajih med državama).

Nam najbolj zanimiv del: v številki, ki sem jo imel v rokah, sem našel eno-in-pol stranski članek z naslovom »Svijet gay odmora«, ki vsebuje nekaj idej in predlogov za počitniške destinacije, našteje gejem prijazne metropole po svet in nudi nekaj povezav, omenjena pa je tudi ideja o otvoritvi kampov in letovišč v Istri za homoseksualno populacijo.

ČlanekURL članka je:
http://www.ljudmila.org/sgs/modules.php?name=News&file=article&sid=187