Pet novoletnih resolucij
Datum: 02.01.2004
Splošne informacije - General Info


Ker je začetek novega leta velikokrat povezan s postavljanjem novih ciljev in sklepanjem novih resolucij, sem pripravil tudi izbor petih resolucij, ki so po mojem mnenju vredne, da se po njih ravnamo. V vas, dragi obiskovalki in obiskovalke, pa verjamem, da jih boste tudi udejanjili.

1. Poskrbite za svoje zdravje in telo
V tem življenju imate le eno telo, zato pazite nanj. Življenjska doba se daljša, zato bodite prijazni do sebe. Če pijete ali kadite - sedaj je najboljši čas, da nehate. VSI bi si morali vzeti nekaj časa in energije za svoje zdravje. Začnite telovadit in preživite nekaj časa vsak teden v naravi.

2. Zapravljajte manj, uživajte več
Veliko frustracij prihaja iz težav, ki so povezane z denarjem. Prepričan sem, da ne potrebujete novega bremena, zato premislite o svojih nakupovalnih navadah in poskusite preživeti več kakovostnega časa s svojimi bližnjimi.

3. Bodite osveščeni
Ne sledite slepo ljudem in ne verjemite vsega, kar vam povedo. Mislite s svojo glavo, in imejte v mislih svojo prihodnost. Raziščite možnosti pred odločitvami - preberite kaj o temi, ki se vas tiče. To je uporabno na večih področjih - politika, seks, razna eksperimentiranja, itn.

4. Razkrijte se
Vem, razkritje ali coming out je velik korak. Ampak sedaj je čas. Ne čakajte na popoln trenutek; ukrepajte sedaj. Zagotovo bi morali povedati svojim staršem in svojim prijateljem. Če potrebujete več informacij o tem, kontaktirajte najbližjo gejevsko podporno skupino (ali pa poiščite informacije na tej strani). Bodite ponosni nase.

5. Skupnost
Tu niste sami. Obstaja cela skupnost (lokalna in globalna), ki vas podpira. Če potrebujete pomoč, se obrnite na nas. Če imate ideje, jih prosimo delite z nami. Pridružite se tudi aktivno kakšni organizaciji. Veliko je načinov, kako podpreti GLBT skupnost, in le ena izmed njih je finančne narave (donacije). Seveda pa vseeno potrebujemo sredstva, da lahko pomagamo drugim, tudi vam, zato prispevajte nekaj malega (ali pa malce več). Moj izbor je DIH - Društvo za integracijo homoseksualnosti.

Novo leto je res samo opomnik, da čas teče dalje, a nam vseeno ponuja možnosti in upanje. Izkoristimo torej to priložnost, in naredimo nekaj zase, za svoje ljubljene in za skupnost.

GLASUJTE prosim o sprejemu resolucij >>

SREČNO 2004!

 

Viri in povezave:
http://www.dih-drustvo.siURL članka je:
http://www.ljudmila.org/sgs/modules.php?name=News&file=article&sid=267