Dobrodošli na SGS
Pamet v roke, kondom na glavo!
Iskanje
  Registracija | Prijava Slovensko  ·  SGS  ·  English  
 Kazalo
· Glavna stran
· Teme
· Galerije slik
· E-kartice
· Citati
· Kont@kt
· Iskanje
· Povezave

 Online
Trenutno je 29 obiskovalec in 0 članov online.

Ste neregistrirani obiskovalec. Lahko se registrirate brezplačno tukaj

 Languages
Izberite jezik:

English English.infected English.infected2016 Slovenian Slovenian.infected Slovenian.infected2016

Moški bodo kmalu "noseči"
22.02.1999 Andrej
Tiskane zadeve - Printed Manner Senzacionalna napoved vodilnega britanskega strokovnjaka za plodnost
Lord Watson: Dvomim, da bi veliko današnjih moških hotelo nositi otroka!

LONDON, 22. – Kako pa? Tako, da bi jim v trebuh presadili embrio in placento ter jih "hranili" z ženskimi hormoni. Rodili bi s carskim rezom. Po milijonih letih evolucije bi tako pomagali do otrok homoseksualnim in heteroseksualnim parom, v katerih ženska ne more zanositi. Gre za radikalno razširitev teko imenovane vitruo tehnike oploditve, s pomočjo katere zanosi vse več lezbijk.

Moška nosečnost bi bila vsekakor možna in bi bila enaka izvenmaternični zanositvi pri ženski, čeprav bi moral moški, da bi ostal noseč, dobivati veliko ženskih hormonov, pravi lord Watson, ki je svoji teoriji in praksi nosečega moškega posvetil knjigo IVF Revolution (izšla bo aprila). Watson, ki vodi kliniko za oploditev v londonski četrti Hammersmith, priznava, da bi bil to za moškega nevaren postopek, ker dopušča možnost krvavitev zaradi presaditve placente. Dodatna težava bi bila možnost, da bi moškemu zaradi hormonskega zdravljenja zrasle dojke. Britanski strokovnjak ocenjuje, da bi se kljub tej možnosti posebno med homoseksualci našli moški, ki bi želeli postati noseči, priznava pa, da ne pričakuje navala moških, ki bi želeli zanositi.

Drugi strokovnjaki za plodnost Wastsonu ne oporekajo. Dr. Simon Fishel, ki vodi kliniko za oploditev v Nottinghamu, pravi: Nobenega razloga ni, da moški ne bi mogel biti noseč. Placenta ustvarja potrebne hormonske razmere, zaradi česar ni nujno, da je v ženskem telesu. Povedal je tudi, da so ga v preteklih dveh letih že trije pari, ki so hoteli, da bi moški nosil otroka, prosili za ta postopek, vendar pa jih je zavrnil zaradi prevelikega tveganja. Ta vrsta pomoči parom je po njegovem etična in odločil bi se zanjo, če ne bi bila nevarna.

Brane Kastelic

Viri in povezave:
http://www.dnevnik.si


 
 Ocena članka
Povprečna ocena: 0
Št. glasov:: 0

Vzemite si prosim trenutek in ocenite članek:

odlično
zelo dobro
dobro
povprečno
slabo Opcije

 Natisni  Natisni

 Pošlji  Pošlji


Glavna stran  ·  Teme  ·  Vaš račun  ·  Predlagaj objavo