Dobrodošli na SGS
Cepi se!
Iskanje
  Registracija | Prijava Slovensko  ·  SGS  ·  English  
 Kazalo
· Glavna stran
· Teme
· Galerije slik
· E-kartice
· Citati
· Kont@kt
· Iskanje
· Povezave

 Online
Trenutno je 54 obiskovalec in 0 članov online.

Ste neregistrirani obiskovalec. Lahko se registrirate brezplačno tukaj

 Languages
Izberite jezik:

English English.infected English.infected2016 Slovenian Slovenian.infected Slovenian.infected2016

Apel - prosim pomagajte
08.05.2003 andrej
Splošne informacije - General Info Egipt: Zasebni pogovori preko interneta uporabljeni kot dokazno gradivo
16. januarja 2003 je Wissam Tawfiq Abyad preko interneta stopil v stik z “znancem”, ki ga je spoznal na spletni strani za homoseksualce. Moški iz interneta, ki ga je spoznal v okrožju Heliopolis v Kairu, naj bi bil varnostni uslužbenec ali policijski ovaduh. Wissam Tawfiq Abyada so tako aretirali in obtožili razuzdanega življenja, kot dokazno gradivo proti njemu pa so uporabili elektronske pogovore, ki jih je izmenjeval preko interneta.

17. februarja 2003 ga je prizivno sodišče v Kairu obsodilo na 15 mesecev zapora. AI je prepričana, da je Wissam Tawfiq Abyad zapornik vesti in da je zaprt zgolj na osnovi njegove domnevne oziroma dejanske spolne usmerjenosti.

Med pregledovanjem poročila Egipta, posredovanega Odboru Združenih narodov za človekove pravice, je delegacija Egipta zatrdila, da homoseksualnost sama po sebi v Egiptu ne predstavlja kaznivega dejanja. Vendar pa se v državi nadaljujejo sodni procesi in tudi pošiljanja v zapor zgolj na podlagi domnevne oziroma dejanske spolne usmerjenosti, kar kaže na dejstvo, da se obtožbe razuzdanega življenja še naprej uporabljajo za obsodbo zasebnih homoseksualnih odnosov.

V zadnjem letu so v Egiptu pridržali več ljudi, ki so se sestali z moškimi, ki so jih spoznali preko interneta, saj so bili ti v resnici policijski obveščevalci. Zakija Sayida Zakija ‘Abd al-Malaka so na ta način v Kairu aretirali 25. januarja 2002 . Obsodili so ga na tri leta zapora in sicer zaradi razuzdanega življenja. Pritožbo je sodišče zavrnilo. V zaporu naj bi ga mučili, Amnesty International ga šteje za zapornika vesti.

Prosimo pišite in pozovite oblasti k takojšnji in brezpogojni izpustitvi Wissama Tawfiqa Abyada in Zakija Sayida Zakija ‘Abd al-Malaka ter vseh ostalih, ki so zaprti zgolj na osnovi domnevne oziroma dejanske spolne usmerjenosti.

Apele pošljite na naslov: Njegova ekscelenca predsednik Mohammad Hosni Mubarak, Abedine Palace, Kairo, Egipt. Faks: 0020 2 390 1998. E-pošta: webmaster@presidency.gov.eg

Vzorec pisma:

His Excellency
President Mohammad Hosni Mubarak
'Abedine Palace
Cairo
EGYPT
fax: +20-2-390-1998
email: webmaster@presidency.gov.eg

Dear President Mubarak:

I am writing on behalf of Wissam Tawfiq Abyad and Zaki Sayid Zaki 'Abd al-Malak, who were apparently imprisoned on account of their actual or perceived sexual orientation. Amnesty International considers them to be prisoners of conscience and is calling for their release.

On 16 January 2003, Wissam Tawfiq Abyad was detained and charged with "habitual debauchery" after he went to the Heliopolis district of Cairo to see an individual he had met on an Internet website for gays. The person he met was reportedly a security officer or police informant. Electronic conversations they had exchanged over the Internet were used as evidence against Wissam Tawfiq Abyad, and he was sentenced to 15 months in prison. Zaki Sayid Zaki 'Abd al-Malak was detained under similar circumstances on 25 January 2002, and sentenced to three years in prison. He reportedly was ill-treated during his detention.

During the examination of Egypt's report to the U.N. Human Rights Committee in October 2002, the Egyptian delegation stated that in Egypt, "homosexuality was not a criminal offense in itself." However, ongoing trials and imprisonment of people solely for their perceived or actual sexual orientation demonstrate that charges of "habitual debauchery" continue to be used to criminalize consensual homosexual relations.

I urge your government to bring about the release of Wissam Tawfiq Abyad, Zaki Sayid Zaki 'Abd al-Malak and others imprisoned solely for their perceived or actual sexual orientation.

Sincerely,
[Your name and (e-mail) address]


 
 Ocena članka
Povprečna ocena: 3
Št. glasov:: 1


Vzemite si prosim trenutek in ocenite članek:

odlično
zelo dobro
dobro
povprečno
slabo Opcije

 Natisni  Natisni

 Pošlji  Pošlji


Glavna stran  ·  Teme  ·  Vaš račun  ·  Predlagaj objavo