Dobrodošli na SGS
Stop discrimination
Iskanje
  Registracija | Prijava Slovensko  ·  SGS  ·  English  
 Kazalo
· Glavna stran
· Teme
· Galerije slik
· E-kartice
· Citati
· Kont@kt
· Iskanje
· Povezave

 Online
Trenutno je 49 obiskovalec in 0 članov online.

Ste neregistrirani obiskovalec. Lahko se registrirate brezplačno tukaj

 Languages
Izberite jezik:

English English.infected English.infected2016 Slovenian Slovenian.infected Slovenian.infected2016

Bolgarija, dežela vzhajajočega (gej) turizma
06.09.2003 Re
Splošne informacije - General Info Bolgarija leži na Balkanu, na zahodni obali Črnega morja. Glavno mesto je Sofija, največje pristanišče pa Varna, ki jo imenujejo tudi poletno glavno mesto Bolgarije. 17 km severno od Varne leži, za bolgarske razmere mondeno, letovišče Zlatni pjasaci. Letovišče je dobilo ime po zlato rumenih peščenih plažah, ki se razprostirajo kilometre daleč. V letovišču je nekaj deset hotelov, od katerih je večina prenovljena z lastnim bazenom in t.i. Sky barom na terasi. Ogromno je restavracij, ki ponujajo zdravo hrano, v kateri prevladujejo ovčji sir, kumare in paradižnik, ki naj bi tudi dali barve državni zastavi (bela, zelena, rdeča), piščančje, ovčje in goveje meso.

Odsvetujem obisk kitajske restavracije, priporočam libanonsko. Na vsakem koraku ponujajo masažo, fotografiranje v kostumih iz 19. stoletja, s pitonom, kuščarjem ipd. Vzdolž glavne promenade ob morju, vozi vlakec, takšen, kot na ljubljanski grad, električni taksiji in kočije, ki vas za 1 lev (120 SIT) prepeljejo na drugi konec nekaj kilometrov dolge promenade. Ob sprehodu po promenadi boste nabrali cel šop letakov, ki vas vabijo v to in drugo diskoteko, na striptiz šov, tako ženski, kot moški, ki, zanimivo, ni omejen zgolj za žensko občinstvo, v takšno in drugačno restavracijo. Cene so zanimivo nizke.  Dobra odločitev je obisk nočnega življenja v Varni, kjer so cene še znatno nižje. Tja se lahko odpravite z avtobusom ali taksijem, katerega začetno ceno 15 levov zlahka zbijete na 10 levov, vsekakor se za ceno dogovorite preden sedete v avto. V središču Varne je ob obali veliko zanimivih klubov na odprtem, kjer se lahko zabavate do onemoglosti. Med njimi sta tudi dva gej kluba; Parfum in Momo.

Na severnem koncu letovišča Zlatni pjasaci je nudistična plaža in na kocu le-te, kot je že v navadi, gej plaža. Plaža je peščena, med peskom je zelo veliko školjk, žal tudi cigaretnih ogorkov in, ob robu plaže, drugih smeti. V morju je globina vode okrog 1,5 metra več kot sto metrov daleč, brez ježev in skal. Nad plažo je gozdiček, ki vestno opravlja svojo nalogo. Na plaži boste srečali nekaj turistov iz Slovenije, Nemčije, Švice, Makedonije, Francije, Rusije, večina obiskovalcev pa je domačinov. Veliko domačinov ponuja svoje telo v najem za borih dvajset levov, pade pa lahko tudi ponudba za 5 levov. Bolgari so večinoma temnopolti in črnolasi; nekateri že skoraj »ravno prav pečeni«. S sporazumevanjem ni težav, uporabna je tudi slovenščina.

Vsekakor kraj vreden obiska.


 
 Ocena članka
Povprečna ocena: 3.56
Št. glasov:: 108


Vzemite si prosim trenutek in ocenite članek:

odlično
zelo dobro
dobro
povprečno
slabo Opcije

 Natisni  Natisni

 Pošlji  Pošlji


Glavna stran  ·  Teme  ·  Vaš račun  ·  Predlagaj objavo