http://start.at/sgs/

Gej Slovenija: Tisk: Časopisni članki

22.02.1999

Senzacionalna napoved vodilnega britanskega strokovnjaka za plodnost

Moški bodo kmalu "noseči"

Lord Watson: Dvomim, da bi veliko današnjih moških hotelo nositi otroka!

LONDON, 22. – Kako pa? Tako, da bi jim v trebuh presadili embrio in placento ter jih "hranili" z ženskimi hormoni. Rodili bi s carskim rezom. Po milijonih letih evolucije bi tako pomagali do otrok homoseksualnim in heteroseksualnim parom, v katerih ženska ne more zanositi. Gre za radikalno razširitev teko imenovane vitruo tehnike oploditve, s pomočjo katere zanosi vse več lezbijk.

Moška nosečnost bi bila vsekakor možna in bi bila enaka izvenmaternični zanositvi pri ženski, čeprav bi moral moški, da bi ostal noseč, dobivati veliko ženskih hormonov, pravi lord Watson, ki je svoji teoriji in praksi nosečega moškega posvetil knjigo IVF Revolution (izšla bo aprila). Watson, ki vodi kliniko za oploditev v londonski četrti Hammersmith, priznava, da bi bil to za moškega nevaren postopek, ker dopušča možnost krvavitev zaradi presaditve placente. Dodatna težava bi bila možnost, da bi moškemu zaradi hormonskega zdravljenja zrasle dojke. Britanski strokovnjak ocenjuje, da bi se kljub tej možnosti posebno med homoseksualci našli moški, ki bi želeli postati noseči, priznava pa, da ne pričakuje navala moških, ki bi želeli zanositi.

Drugi strokovnjaki za plodnost Wastsonu ne oporekajo. Dr. Simon Fishel, ki vodi kliniko za oploditev v Nottinghamu, pravi: Nobenega razloga ni, da moški ne bi mogel biti noseč. Placenta ustvarja potrebne hormonske razmere, zaradi česar ni nujno, da je v ženskem telesu. Povedal je tudi, da so ga v preteklih dveh letih že trije pari, ki so hoteli, da bi moški nosil otroka, prosili za ta postopek, vendar pa jih je zavrnil zaradi prevelikega tveganja. Ta vrsta pomoči parom je po njegovem etična in odločil bi se zanjo, če ne bi bila nevarna.

Brane Kastelic

Viri in povezave:
http://www.dnevnik.si

Pomembno obvestilo: Strani SGS so prenovljene; nov URL te strani:
http://www.ljudmila.org/sgs/modules.php?name=News&file=article&sid=14

 

Nove strani
Splošne informacije | Kaj dogaja | Znane osebnosti | Spolnost | Tiskane zadeve | Filmi
Zasebni  stiki | Klepetalnica | Knjiga  gostov
O SGS | Feedback | Povezave
ENGLISH