http://start.at/sgs/

Gej Slovenija: Tisk: Časopisni članki

11.09.2000; št.37/00

Treba se je le sleči, uleči tako, da zakriješ vse svoje defekte (trebuh not, vse ostalo ven), in budno opazovati dogajanje okoli sebe. Če ti je kdo všeč, mu to le diskretno pokažeš in posel je sklenjen.

Toliko seksa, pa tako malo ljubezni

Pederplaža v Strunjanu - pecanje med skalami

Priznati moram, da poznam zelo malo gejev, ki bi živeli skupaj oziroma v skupnem gospodinjstvu. Večina mojih znancev gejev je samskih in lahko bi jih na hitro razdelil na tiste mlade in malo mlajše oziroma nad in pod tridesetim letom. Prvi, med katere spadam tudi sam, imamo večinoma "urejeno" življenje, ki nam ga nekateri celo zavidajo, saj se po njihovem mnenju srečni neporočeni moški brez obveznosti selimo z zabave na zabavo in veliko prostega časa brez obveznosti namenjamo brezskrbnemu veseljačenju in pohajkovanju. To ni ravno tako. Vse to veseljačenje je povezano z našim neurejenim spolnim življenjem. Skratka, naše življenje je popolnoma neurejeno. Se pravi, nimamo stalnega partnerja, ki bi nam omogočal redno spolno življenje, pač pa smo prepuščeni nenehnemu iskanju bolj ali manj občasnih ali začasnih partnerjev. Eni ostajamo optimisti, drugi so po nekajletnem iskanju stalnega partnerja morda celo že obupali, vsi skupaj pa smo se skorajda že navadili na svoj življenjski stil. Tudi onim pod trideset ne gre veliko bolje. Res da so mlajši in jih je veselje gledati, kako skačejo od partnerja k partnerju. So pač mladi in si morajo nabrati kilometrine in izkušenj. Nekajletno kolobarjenje po gejevski sceni pa jih bo tako in tako utrudilo. Takrat bodo mimogrede prestopili v klub tistih, ki jih združuje star slovenski pregovor: "Kdor predolgo zbira, zbirek dobi."

Seveda se tu postavlja vprašanje, ali smo iskalci večne ljubezni sploh sposobni najti partnerja za več kot 14 dni. Stereotipa ni. Pa vendar, kako spoznati osebnost nekega posameznika, ki jo imaš v precepu? Menda s časom. A kaj, ko je življenje postalo en sam fast food in je iskanje partnerja oziroma spodoben fuk podvržen isti mrzlici sodobnega sveta. Ukrepaj hitro in zanesljivo. Spoznavanje sledi šele, ko je cilj osvojen. Seveda imajo zaradi hitrosti največ profita psihiatri in farmacevtska industrija. Sicer pa si vsakdo lahko vzame čas in s tem tvega, da izpade iz igre ali pa izbere pomirjevala in prepevanje komada Helene Blagne: "Bil si le eden iz med mnogih ...." Tu pa tam ima kdo tudi srečo.

Zaljubljen v dvajsetletnika

Stereotipno je, da geji z očmi goltamo in slačimo moške, kjerkoli in kadarkoli jih zagledamo. Vsaj večina to počne. In spet ta večni zakaj. Vemo le to, da si radi ogledujemo druge tipe, najraje na cesti, in sicer vse, kar je užitnega v mimogomazeči množici in nosi hlače. Težko požiramo in goltamo povsod tam, kjer so na ogled na pol ali pa skorajda povsem gola, lepa, skladna in še kakšna telesa. Ugibamo o njihovih lastnikih in bolj so nedotakljivi, močnejša je želja, in mimogrede postanemo podobni raztreseni Ally. Domišljija poraja predstave. Skratka, želimo jih videti, okusiti, imeti, hočemo videti in imeti več. V tej poplavi domišljije prej ali slej stopi na delo naš nezmotljivi nos. Saj poznate tisto zgodbo, da se geji zavohamo takoj. Težava je v tem, da o svojem vonju nismo zmeraj prepričani. Tako sem pred kratkim v neki zakotni vaški gostilni zagledal prijetnega, čednega, temnolasega fanta z najlepšim pogledom in nasmehom na svetu. Osebno so mi všeč nesfeminizirani tipi, in on to je. Ne vem sicer zakaj, a nekaj v moji pervertirani glavi mi je reklo, da je naš. Šele potem, ko sem ga s preizkušeno taktiko zapletel v svoje mreže, sem se začel ukvarjati s kupom vprašanj. Jasno mi je bilo samo to, da sem se zatreskal na prvi pogled. Je gej? Je pravi? Bi bil sposoben resne zveze? To in še kup drugih vprašanj. Seveda, ko imaš opravka z mladim mesom, je vse skupaj podobno navadnemu hazardu. Veš le to, s čimer razpolagaš sam. Seveda v primeru, ko ti zmanjka poguma, in ne veš, kako bi igro do konca pripeljal sam, pokličeš na pomoč svoje nezmotljive prijateljice, tiste, ki so prepričane, da so vsi najboljši tipi geji. Čeprav se s to trditvijo ne bi ravno strinjal, sem jim tokrat, glede na to, da si igre nisem upal pripeljati do konca sam, verjel. In ko sem ga takole, kot novo igračko, razkazoval, se je zgodilo tisto, kar me je ponovno prepričalo, da ne znam igrati. Medtem ko sem ga razkazoval svoji najimenitnejši prijateljici in se na dvorišču obmorskega lokalčka obnašal kot divji petelin, ki je v času dvorjenja slep in gluh, mi je fanta, ne da bi opazil, skoraj speljal mladenič, ki je sedel za sosednjo mizo. In to v pičlih treh minutah na veceju. Skratka, odgovore na vsa moja vprašanja mi je razkril nekako takole: "Veš kaj, zdej sem upecal tistega tipa na stranišču. Je pršov za mano not in mi rekel, da sem lušen." "In, in, in kaj si mu odgovoril?" sem živčno spraševal. "Nič, sem mu reku, da si ti moj tip in da te ne smem varat, ker si agresiven. No, ja vseeno sem se zmenil jutri za zmenek." Pa naj še kdo reče, da si človek lahko vzame čas. In to mi naredi ravno v času, ko se mi je rast brade nenormalno okrepila. Saj veste, rast brade je endokrinologe pripeljala do odkritja, zakaj smo včasih bolj drugič manj spolno aktivni. Rast brade je namreč odvisna od najpomembnejšega seksualnega hormona - testosterona.

Moj črnooki lepotec ni šel na dogovorjeni zmenek. Sem pa jaz pretresen od šoka naslednji dan, kljub zaljubljenosti, obiskal gejevsko plažo.

Na skalah

Kljub majhnosti slovenskega morja smo si ob njem svoj kotiček našli tudi geji. In to najlepši in najtežje dostopen del našega morja v Strunjanu. Možnosti, da bi tam lahko srečal ljubezen svojega življenja, so majhne oziroma odvisne od sreče. Treba se je le sleči, uleči tako, da zakriješ vse svoje defekte (trebuh not, vse ostalo ven), in budno opazovati dogajanje okoli sebe. Če ti je kdo všeč, mu to le diskretno pokažeš in posel je sklenjen.

Na plažo se najlažje pride, če avto parkirate na parkirišču hotelske plaže. S hotelske plaže zavijete desno, mimo vile Tartini, in se sprehodite kakšnih 1000 metrov v smeri proti Izoli. Ko pridete do prvega rta, ste na cilju. Hribolazci pa na plažo lahko pridejo tudi iz smeri strunjanskega križa. Pri križu zavijete desno in se po strmi stezi spustite do Mesečevega zaliva. Ko pridete do morja, zavijete levo in po kakšnih 200 metrih boste že na gejevski plaži.

Vsekakor je dober občutek priti na plažo, ker veš, da so med kopalci v večini tisti, ki jih sem vodi isti razlog. Seveda je nekaj tudi tistih, ki so popolnoma straight, a neobremenjeni s homofobijo. Med skalami in na njih je tudi veliko žensk, ki se na tem koščku morja počutijo popolnoma varne, saj jih tu nihče ne nadleguje ali obožuje. Seveda pa delitev na geje in tiste, ki to niso, ni tako enostavna. Prve bi lahko razdelili še na najmanj 100 podskupin. Na primer na poročene in neporočene, mlade in stare, deklarirane in nedeklarirane, prijazne in agresivne, feminizirane in nefeminizirane ali na tiste z moralnimi načeli in na tiste brez njih. S kom se želite zaplesti, je seveda stvar vaše odločitve.

Na prvi pogled je videti vse zabavno, ko si lahko na skalcah ogledaš vsakega tipa posebej od glave do pete in se mu nenazadnje brez strahu zazreš v oči, vedoč, da njegova orientiranost sovpada s tvojo in da se v bistvu ukvarja z istimi ali še hujšimi težavami kot ti.

Seveda pa je catch pederplaže hiter in navaden fuk. Seveda moj od sonca razgreti um ne ve več, kaj je prav in kaj ne in pravzaprav kje so meje našega občevanja. Ali me res v največji meri določata moj libido in tič, ki v določenem trenutku prevzame vlogo mojega razuma in presoje. Spravil sem se v zagatno situacijo. Sem mar suženj lastne spolnosti? Nisem ali pa? Na plažo nisem prišel fukat, ker fuka je povsod dovolj. Kaj naj s poročenimi tipi, ki ženo in otroke pustijo za rtom in kot maratonski plavalci priplavajo v gejevsko oazo, stopijo iz vode in si tri minute mencajo tiča, da bi ja izgledal večji in bi vso stvar na hitro opravili za kakšno večjo skalo? Ali s tistimi, ki pitje vode iz plastenke razumejo kot očiten namig in že tečejo proti bližnjemu grmovju v upanju, da jim bom sledil? In kaj naj s čudakom, ki si pet metrov od mene mrcvari tiča in upa, da ima dovolj dolgega, da bo z njim dosegel moja usta? Ali pa s tipčki, ki po cel dan prežijo v grmovju vzdolž celega strunjanskega hriba, kažejo rit in čakajo na prvega, ki se jih bo usmilil? So tudi taki, ki skačejo okoli tistih, ki sicer niso geji, njihovi prijatelji pa so. Ne, nočem tega. Najprej štalca, pol kravca oziroma najprej ljubezen, potem seks. No ja, saj je včasih že seks ljubezen.

Nekateri pač uživajo v četrturnem seksu v grmovju z neznancem brez besed. Seveda v tako kratkem času ne more nihče odkriti tvojih napak, in četudi dosežeš orgazem v treh sekundah, komu mar, saj si v grmovju z neznancem. Res je - geji imamo plaže, dark roome, štrik place, savne .... Ali so geji bolj obsedeni s seksom? Če pomislim na svoje istospolne kolege, največ govorijo o seksu in seveda še posebej o dolgih kurcih ter seveda o lepih in obdarjenih partnerjih.

Moj na moške orientiran libido me je pač pripeljal na gejevsko plažo. Drugače bi se ustavil že pred rtom in prežal na češplje z nabreklimi bradavicami. Pravila igre pa so si tako in tako podobna. Kdo je frajer, ki nekaj velja? Tisti, ki poriva vse okoli sebe. Kaj je hujše kot kurac, ki ne vstane? Moški se pač mora dokazovati, če ne z dejanji, pa vsaj v besedah, in to pred drugimi moškimi. Za mačota je samo ena partnerica premalo. Za status jih seveda mora biti več, boljše in lepše so, večji frajer je. In geji smo navsezadnje v prvi vrsti moški, kajne?

Seveda pa nismo vsi moški enaki. Čez nekaj dni sem se vrnil na pederplažo z moškim, ki popolnoma ovrže teorijo mojih prijateljic, da so vsi dobri tipi geji. Vrnimo se k mojemu črnolasemu dvajsetletnemu ljubimcu. Ne vem, zakaj zmeraj svoje ljubezenske težave zaupam ženskam, ki so tako kot jaz razočarane nad moškimi, če pa lahko tip, ki ima skoraj vsa kolesca v glavi, v dveh minutah razreši vse moje težave. Preprosto, pove mi le tisto, kar sam že dobro vem. Vsak kmet pač ve, zakaj kaj goji ... Kako gre že tista pesem Helene Blagne: "Ne čakaj me, ne bom prišla, s teboj sem se le igrala. Ne išči me, ne bom doma, vsa drugemu se bom predala ..."

Amor Toplak

Viri in povezave:
http://www.mladina.si

Pomembno obvestilo: Strani SGS so prenovljene; nov URL te strani:
http://www.ljudmila.org/sgs/modules.php?name=News&file=article&sid=28

 

Nove strani
Splošne informacije | Kaj dogaja | Znane osebnosti | Spolnost | Tiskane zadeve | Filmi
Zasebni  stiki | Klepetalnica | Knjiga  gostov
O SGS | Feedback | Povezave
ENGLISH