The power of love

ŽIVJO! Odločil sem se za to pismo, ker se mi zdi, da geji bolj poredko kaj sami zapišemo. Škoda. Z zanimanjem prebiram razne zgodbe, razmišljanja, dogodivščine. V prejšnji številki Revolverja je bilo več teh pisem.

Mogoče mi danes, ko pišem to pismo, ne bo preveč tekla beseda. Kako znam biti depresiven in pesimističen. Sem mlad in stopam v svet odraslosti, samostojnosti. O moji homoseksualnosti vedo prijateljice in en prijatelj. Ta prijatelj je zelo čudovito bitje z atletsko postavo, črnimi lasmi, modrimi očmi. Skratka popolnost, za katero bi se potegovala marsikatera punca. Ta prijatelj ima resno punco. Kje nastane problem? Vzame si čas in gre z mano v night life. Do tukaj še vse o.k. Ampak ko me začne poljubljati, dražiti, rajcati, se komaj zadržujem. Ker se dobro poznava, se ne morem odzivati na njegovo početje. Ko sem naredil coming out pred njim, me je še bolj vzljubil. Mogoče si pa nočem priznati, da sem vanj zaljubljen. Kakšna bi bila cena, če bi se spustil v odnos z mano? Na tem mestu se pojavi vprašanje ljubezni. Cona ljubezni med njim in punco, mano. Težko vprašanje. Upam, da se bo v bližnji prihodnosti zadeva uredila.

Sam pa se sprašujem, kje naj si gej najde pravega partnerja. Je to nedeljski K4, klub Tiffany, mogoče Galerija, ulica, park. Mogoče bližnja okolica. Vendar"živimo v dokaj zaprti družbi. Sebi enake lahko poiščemo samo na točno določenih krajih (ali pa tudi ne). Mislim, da ne bi bilo pametno, če bi prišlo do getoizacije našega življenja. Sicer ima vsaka stvar svoje pozitivne in negativne učinke, posledice. Na to je treba obvezno gledati iz več zornih kotov.

Edino v Ljubljani se kaj dogaja, premika, živi. Res se tukaj srečamo tudi z majhnostjo naše države. Sprašujem se, koliko ljudi je pripravljenih delati na tem področju. Pripravljati tematske večere, organizirati seminarje oziroma delavnice, žure, pisati članke. Potrebno je še več gejevskega aktivizma, akcij, razsvetljevanja, brošur o varnejši spolnosti, aidsu, GALfonu, dogodkih v K4... V nasprotnem primeru se nam slabo piše. Želim si, da bi v prihodnje v Revolverju pisali o modi,  glasbi, trendih, turističnih krajih, vse seveda z gejevskega vidika.

With love, peace, tolerance.

SIMON, 20 let, gej
 

REVOLVER, revija za kulturna in politična vprašanja (revija s homoerotičnim nabojem). ISSN 1318-2668. Založnik: ŠKUC, Kersnikova 4, Ljubljana. Odgovorni urednik: Brane Mozetič. Sourednica: Suzana Tratnik. Naslov uredništva: Revolver, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana.
© Revolver, 1997. Vse pravice pridržane. Ponatis celote ali posameznih delov revije je dovoljen samo s pismenim privoljenjem založnika.
Objava piscev, fotografov, modelov, reklamerjev ali drugih oseb in organizacij ne izpričuje njihove seksualne usmerjenosti.