OCVIRKI

Ste videli lezbijke v Prijateljih? Le kakšna lezbična poroka je to? Vse tisto cvetje? Potrebovali bi gručo debelih lezbač v rožnatih pasovih. To je lezbična poroka.
Komičarka Lea DeLaria

Sem oseba iz Disneyevih stripov. Moja preobleka je čisti Miki Miška ali Zajček Dolgoušček.
RuPaul

Praviloma transvestiti izgledajo bolj fino, računajo več in imajo več klientov kot ženske.
Iz članka o prostituciji v Mehiki

Sovražim povsem nežaljive in brezpomenske slogane svetovnega dneva boja proti aidsu. Tako nejasni so, da ne moreš stati za njimi, niti ne moreš biti proti njim. Občutek imam, da si jih izmišljujejo skrbno izbrani preveč plačani birokrati nekje v Ženevi.
Bill Evans, kolumnist Adelaide Gay Times. Lanski slogan je bil "En svet, eno upanje"

Ideal moškega telesa pri gejih - nemogoče široka ramena, ozek pas, nič telesne maščobe, ogromne prsne bradavice, trd mišičast trebuh - je enako težko doseči kot ideal ženskega telesa. Zdi se, da povzroča enako škodo. Več kot 90% moških, ki so bulimični ali anoreksični, je gejev.
Dan Savage, časopisni svetovalec

V ribji mreži in perju je uniseks razvalina.
Modni kritik Blackwell, ki je Dennisu Rodmanu podelil naslov najslabše oblečene ženske

Ko moški govori kosmate besede ženski, je to spolno nadlegovanje. Ko moški govori kosmate besede moškemu, je to 3,95 dolarjev na minuto.
Najdeno na Internetu

Evita je masovna overdoza stylea - oblečena za ubijanje, bi lahko rekli. Ne vem, kdo je dobil bistro idejo, da naredi film o Evi Peron brez dialoga. Izgleda kot neskončen in grozen pop video. Po nekaj minutah že začneš moliti: "Prosim, ne še ene pesmi. Ne še ene scene z demonstracij."
Boy George

Imamo celo homoseksualne kenguruje in lezbične pingvinke.
Jane Tollini, upravnica živalskega vrta San Francisca, ki je tudi vodička po vrtnem "R-Rated Sex Tour".

Ljubljenje je veliko boljše od seksanja, kar ve vsakdo, ki je to že poskusil. In čeprav je poželenje včasih družica ljubezni, je vsaj tolikokrat tudi njen sovražnik. Tisočletja filozofov, duhovnih vodij, avtorjev in umetnikov so nas učila to enostavno resnico, pa jo kljub temu ignoriramo.
Dan Perreten, urednik Windy City Timesa

Če je Amerika zabava, potem je živeti v San Franciscu kot biti v kuhinji z najbolj kul ljudmi.
Phil Julian, urednik San Francisco Frontiers Newsmagazine

Najboljši gej karakter v svetovni literaturi je Hamlet.
Dramatik Terrence McNally

Hetiji so bili vedno potihem ljubosumni na nas pedre. Očitno je, da seksamo več kot oni, vendar je glavni razlog za njihovo zavist ta, da se v gej zvezah obema partnerjema zdijo prdci smešni.
Graham Norton, kolumnist Pink Paperja

To je zaradi vpliva okolja. Barbra je dobila skrbništvo po najini ločitvi. Samega sem ga pustil  v tistem okolju. Mislim, da je nanj vplivalo to, da  ni imel ljubezni v pomembnem času svojega življenja. Barbra je bila zaposlena s kariero, mene pa ni bilo tam.
Igralec Elliot Gould o tem, zakaj je sin Barbre Streisand gej.

Spala sem z dvema moškima, ja. Ni mi bilo všeč.  Ni mi bilo všeč. Pesem Peggy Lee "Is that all there is?" mi je ves čas igrala v glavi po prvem poskusu. Zato sem poskusila še enkrat, ker sem mislila, da prvi pač ni bil pravi, vendar ni šlo. Ellen DeGeneres

Geji so za protigejevske licemerce to, kar je česen za Drakulo.
Rick Garcia, Federacija za človekove pravice iz Illinoisa

Ne nocoj, dragi. Imam modem.
Najdeno na Internetu

Ljubezen in poroka, kot pravi pesem, gresta skupaj kot konj in kočija, toda ali ni nihče opazil odsotnosti vozil na konjski pogon na sodobnih cestah?
Suzanne Moore, kolumnistka Pink Paperja, na Valentinovo

Uprl se bom zakonom, ki delijo, ne spoštujejo ali ponižujejo našo človečnost. Naš glavni princip bi moral biti promocija civilnosti, vzajemnega spoštovanja in enotnosti. Ta zakonodaja na tem testu pade.
Guverner Washingtona Gary Locke v obrazložitvi veta, ki ga je dal na zakon, ki prepoveduje istospolne poroke

"Policajeva zgodba o gejevski Banana preizkušnji"
Naslov iz južnoafriškega časopisa.
Bivši predsednik Zimbabveja Canaan Banana je bojda posiljeval nekega policaja v letih 1983-1986.

Borimo se za raziskave in branimo reproduktivne pravice ljudi. Zavedam se, da bi bil moj klon moj identični dvojček, in moj identični dvojček ima pravico do rojstva.
Randolfe Wicker iz novoustanovljene gejevske organizacije Clone Rights United Front

REVOLVER, revija za kulturna in politična vprašanja (revija s homoerotičnim nabojem). ISSN 1318-2668. Založnik: ŠKUC, Kersnikova 4, Ljubljana. Odgovorni urednik: Brane Mozetič. Sourednica: Suzana Tratnik. Naslov uredništva: Revolver, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana.
© Revolver, 1997. Vse pravice pridržane. Ponatis celote ali posameznih delov revije je dovoljen samo s pismenim privoljenjem založnika.
Objava piscev, fotografov, modelov, reklamerjev ali drugih oseb in organizacij ne izpričuje njihove seksualne usmerjenosti.