Seks

Pecanje

Glavni element pecanja je spogledovanje. Ko hodiš po ulici, se običajno ne spogleduješ z vsemi mimoidočimi, razen če ti je tip všeč. Če ti ne vrne pogleda, hitro pogledaš stran. Če pa ti tip vrne pogled in se vajina pogleda za trenutek "zakleneta", so šanse, da je zainteresiran zate, velike!

Če si upaš, ga lahko enostavno ustaviš in se začneš pogovarjati. Če si bolj zadržan, se malo ustaviš in preveriš, kaj ponujajo v bližnji izložbi, in če se tudi on ustavi pred izložbo, ga malce pobaraš: "Kaj nimajo v tej trgovini vedno tako zanimive gospodinjske aparate!?" Upam, da se v takih situacijah znajdeš in da si izviren.

Nekateri bi te po kratkem pogovoru že kar povabili k sebi v stanovanje na hiter seks. Priporočljivo pa je, da gresta prej kam na kavo, da vidita s kom imata opravka. Če ob kavi ugotoviš, da ti tip v bistvu sploh ni všeč, se še vedno lahko posloviš. "V pralnem stroju me čaka perilo, ki ga moram obesiti" ali pa: "Joj, kako pozno je že, moram iti." Takšna laž je družbeno sprejemljiva in nihče ti ne bo zameril.

Kje pecati

Nekatere institucije so bile ustanovljene v ta namen. Na primer gejevski bari, savne, diskoteke. Tipi bodo pecali povsod, kjer se geji zbirajo, najsibo to gejevska pride parada ali pa lokalni gejevski bar.

Vsak urbani center ima območja, ki po definiciji niso gejevska, so pa vseeno dobra lovišča. Pogosto so to parki, knjižnice, javna stranišča, avtobusne ali železniške postaje, počivališča ob avtocesti, ipd. Večina teh prostorov postane prava za pecanje ponoči, zato ker mrak omogoča zasebnost, hitro pa tudi slišimo koga, ki se približuje.

Tipa lahko spoznaš v bistvu kjerkoli, samo verjetnosti so različne.

Začetek

(Vprašanje ali komentar namenjen tujcu, z namenom začeti pogovor ali pa še kaj)

Za dober začetek je najbolje biti spontan, ne pa imeti na zalogi naučenih fraz in postopkov iz priročnikov. Ampak naj te to ne skrbi preveč. Celo najbolj klišejski nagovor zažge, če je tip zainteresiran. Če pa tip ni zainteresiran, si lahko še tako pameten in ti jezik teče kot namazan, pa ne bo nobenega uspeha.

Najbolje je, da vprašaš kaj takega, da ti mora odgovoriti z malo daljšim stavkom in ne samo z eno besedico. "Imaš uro?" je lahko vprašati, ni pa tudi dober začetek, ker če je tip bolj sramežljive narave, ti bo le odgovoril in šel naprej, ker ne bo vedel, ali te to res zanima ali pa si hotel kaj več.

Bolje je reči kaj pozitivnega ali pa vsaj nevtralnega: "V tem disku se pa res nič ne dogaja." V najslabšem primeru te bo tip imel za kroničnega depresivca.

Nasveti spodaj si ne zaslužijo nobene nagrade za svojo izvirnost, ampak izvirnost lahko sledi pozneje. Ti nasveti so mišljeni samo kot pomoč za začetek. Prilagodi jih situaciji in sebi.

V baru ali disku:

- "Prihajaš pogosto sem?" Začetki so ponavadi klišejski in to je OK. Konkretno ta je tako klišejski, da če ga že uporabiš, ga uporabi v šali oziroma tako, da tip ne bo imel občutka, da si domišljaš, da si originalen.

- "Živjo, moje ime je Andrej." Zakaj ne bi bil direkten, če sta se pred tem spogledovala in če misliš, da je tip zainteresiran zate.

- "Te lahko povabim na pijačo?"

- "Gledal sem te in zdiš se mi zanimiv."

- "Kako ti je všeč glasba (prostor)?"

- "Gledal sem te kako plešeš. Dober si."

- "A si bil ti zadnjič tukaj s Sebastjanom Novakom?" Ni pomembno, če si ga res videl z njim ali pa celo, če ta oseba sploh obstaja.

Na fitnesu:

- "MI lahko pomagaš z utežmi?"

- "Ali veš, kako deluje ta naprava za trebušne mišice?"

- "Rad bi imel bicepse kot ti. Mi lahko svetuješ, kaj naj naredim?"

V trgovini:

- "Ta zelenjava je videti zanimiva. Si jo kdaj poskusil?"

- "Oprosti, ali veš kje prodajajo kreme za telo?"

V različnih situacijah:

- "Živjo, prihajam iz Črnomlja. Mi lahko svetuješ, kam lahko grem ven, Rad bi spoznal nove ljudi."

- "Živjo, kaj se nisva midva srečala zadnjič na zabavi pri Tini?" Kako koristna je ta Tina!

Če te nagovori: Marsikdo ni prebral naših nasvetov, tako da te bo ogovoril z vprašanjam, ki bo zahtevalo, odgovor da ali ne. Ti moraš poskrbeti, da se bo pogovor začel in nadaljeval. Seveda, če ti je tip všeč. Ne odgovori samo z eno besedo. Razširi in sprašuj naprej. Če se po tem ne razvije debata, to verjetno pomeni, da kemija med vama ni prava.

Kopališča in savne

Že v času starih Rimljanov so moški obiskovali kopališča, vendar večinoma ne zaradi tega, da bi se okopali. Ob koncu prejšnjega stoletja je skoraj vsako večje evropsko in ameriško mesto imelo kako kopališče, v katerem so se zbirali geji.

Gejevska kopališča so se začela širiti po drugi svetovni vojni, razcvet pa so doživela v sedemdesetih letih. Anonimen seks brez obveznosti je bil dober razlog za obisk kopališča. Čeprav je bila glavna funkcija gejevskih kopališč seks, so nekatera postala tudi prostor za druženje. Zaradi pojava aidsa so mnoga kopališča zaprli. Kopališča so zaprle lokalne oblasti zaradi strahu pred epidemijo ali pa so propadla sama od sebe, ker ni bilo obiska. Vendar so kljub vsemu nekatera preživela.

Najboljši način, kako najti gejevsko kopališče, je gejevski vodič (npr. Spartacus) ali pa obvestila v lokalnih gejevskih časopisih, ali pa vprašamo nekoga, pozna lokalno sceno.

Kaj lahko pričakuješ v kopališču? Na izbiro imaš kabino ali omarico. Kabine so malo dražje, ponujajo pa več zasebnosti. Ko si že v kabini, se slečeš in čakaš na pravega, ki ga lahko povabiš k sebi. Če pa hočeš kruzing, si ovij brisačo okoli pasu in začni sprehajati.

V kopališčih ne pričakuj, da boš spoznal koga za vezo, kajti tipi hodijo sem zaradi anonimnega, brezosebenega seksa.
Če ti bo kdo všeč, se mu kar pogumno približaj in začni pogovor. Karkoli boš rekel, bo verjetno sprejeto kot namig ("Iščeš družbo?", "Ti je dolgčas?" ...). Kratko, ampak jasno. Kopališča imajo ponavadi tudi bar, tako da se lahko gresta pogovarjat ali pa tam celo koga spoznaš. Ne seksaj na javnih mestih v kopališču, razen če je očitno, da jo to tam običajno. Sobe za orgije so bile včasih običaj, danes pa so redkost.

Nekateri tipi hočejo seksati z nekaj partnerji v enem večeru. Če tip, s katerim si, noče končati s tabo, si tega ne ženi k srcu. Verjetno hoče ostati dovolj svež za seks s kom drugim, preden se odpravi domov. Večina kopališč ima pravila, ki zahtevajo varen seks. Čeprav kopališča slovijo po tem, da v njih poteka seks s tveganjem, so možnosti za varen seks enake kot doma.

Plaže

Večina velikih plaž ima tudi gejevski predel, vendar je samo v turističnih gejevskih loviščih ta plaža takoj opazna. Npr., plaže na Ibizi ali na Mikonosu.

Toda na plažah, katerih obiskovalci so pretežno heteroseksualne narave, je gejevske predele težko najti. Ponavadi je treba z glavne plaže hoditi kakih petnajst minut ali pa celo uro. Npr., plaža v Sistiani pri Trstu. Smisel oddaljenosti gejevske plaže je zasebnost, ki omogoča večjo sproščenost in pa seveda dogajanje. To ni zaradi tega ker bi vsi seksali kar na plaži, temveč zaradi tega, da se ne bi pojavili provokatorji, ki bi sproščeno vzdušje zmotili.

Geji na plažah so ponavadi mlajši in pogosto bolj atletske postave kot običajne. Nekateri pridejo na plažo bolj zato, da pokažejo prelestna telesce in mednožno premoženje. Drugi uporabljajo plažo za socializacijo. Nekateri iščejo seks, ki pa ponavadi poteka kar med drevjem ali v grmovju.

Klubi jack off

S pojavom aidsa so se v večjih mestih pojavile institucije, katerim se pravi klub jack off oziroma klub za drkanje. Ob vstopu plačaš vstopnino ali kupiš člansko izkaznico, se slečeš, pustiš oblačila v omarici in se pridružiš zabavi. Pravila v klubih so različna. Splošno pravilo pa je, da je prepovedan penetranten seks, tudi s kondomom.

Pričakovanja udeležencev se razlikujejo od kluba do kluba. Drkaš samega sebe ali pa ponudiš prosto roko sosedu. Skromnost v klubu ni vrlina. Če te je sram in pričakuješ brisačo okoli pasu, si izbral napačen kraj za večerno zabavo. Edina oblačila, ki jih lahko imaš, so kak obroček za penis in podobni dodatki.

Trend na zabavah jack off je predvsem zabava, ne pa zunanji videz, kot je velikokrat v barih. Na zabave lahko pridejo različni profili ljudi. Na primer starejši in  mlajši tipi, bolj debeli, suhi, privlačni, manj privlačni itn. Verjetno bodo tam tudi tipi, ki ti bodo všeč. Zna se zgoditi, da so ti všeč tipi, katere bi v barih ali diskotekah spregledal ali pa jih označil za "ni moj tip".

Partije in klube jack off je včasih težko najti. Nekateri oglašujejo v gej časopisih, za druge lahko zveš samo od znancev.

REVOLVER, revija za kulturna in politična vprašanja (revija s homoerotičnim nabojem). ISSN 1318-2668. Založnik: šKUC, Kersnikova 4, Ljubljana. Odgovorni urednik: Brane Mozetič. Sourednica: Suzana Tratnik. Naslov uredništva: Revolver, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana.
© Revolver, 1997. Vse pravice pridržane. Ponatis celote ali posameznih delov revije je dovoljen samo s pismenim privoljenjem založnika.
Objava piscev, fotografov, modelov, reklamerjev ali drugih oseb in organizacij ne izpričuje njihove seksualne usmerjenosti.