petek, 6. 12. ob 20.00

PONOVITEV (LA REPETITION)
drama, Francija, 2001, 35mm, ap, 96'
Režija: Catherine Corsini
Glavne vloge: Emmanuelle Beart, Pascale Bussieres

Nathalie in Louise sta bili nekoč najboljši prijateljici, ki sta se navduševali nad gledališčem. Njuno prijateljstvo je uničila Louisina strastna obsedenost z Nathalie. Ko se desetletje pozneje ponovno srečata, je Louise poročena z dramatikom, Nathalie pa je postala obetavna igralka avantgardnega gledališča. Louise po gledališki predstavi s strahom obišče Nathalie v garderobi. Ženski obnovita pretrgano prijateljstvo, prepričani, da je po minulih letih njun nesporazum preteklost. Louise pod pretvezo, da bo obiskala moža, spremlja Nathalie na gledališko turnejo v Copenhagen. Nathalie postopno spoznava, da se Louisina ljubezenska strast do nje še ni ohladila. Ravno narobe. Louise se namreč vse bolj vpleta v Nathalijino življenje in igralsko kariero, njen odnos z možem pa se začne krhati. Ponovno zbližanje nekdanjih prijateljic se razvija v vznemirljivo in nevarno soodvisnost.

Ponovitev se začne kot predvidljiva ljubezenska zgodba, vendar nas preseneti kot napeta filmska pripoved o mejah ljubezni, strasti in obsedenosti.

Nathalie and Louise rekindle their friendship and both believe that the trouble between them is a thing of the past. But Nathalie gradually realises that Louise still hungers for more. Can she give it ten years later? Or is Louise asking for too much? Replay begins with the necessary ingredients to tell a predictable story about falling in love with your best friend, but instead develops into a compelling tale about the limits of love, lust and obsession.