RAZKRITJA (RÉVÉLATIONS)
Francija, 2002, dokumentarni, angl. pod., 13 min, DVD

Scenarij in režija: Alexandra A.
Glasba: Damien Salançon
Zvok: Eric Boivin, Guillame Bidault
Montaža: Nicolas Sarkissian
Fotografija: Alexandra A.
Produkcija: Envie de Tempête Productions

Vsa družina se zbere ob posebnem dogodku, praznovanju osemdesetletnice moje stare mame. Je edina, ki še ne pozna moje skrivnosti. Vsi drugi sorodniki in sorodnice jo poznajo in se na svoj način spoprijemajo z njo. Ta skrivnost je moja homoseksualnost. V mojem filmu Razkritja vsi člani moje družine – mlajši štirinajstletni brat, sestri, stari dvaindvajset in šestindvajset let, ter moji starši – povedo, kaj so občutili, ko sem jih seznanila s svojo skrivnostjo. Pred kamero so razkrili, kako to, kar se jim je najprej zdelo drama, danes sprejemajo kot drugačnost ali pa kratko malo kot neko dejstvo. Vsak od njih se odziva glede na pripadnost generaciji in glede na stopnjo čustvene vpletenosti. S tem se je gotovo težje sprijazniti, če si starš. Starši se namreč še preradi počutijo odgovorne za hčerino homoseksualnost …

Tako je avtorica Alexandra A., ki je snemala kratki dokumentarec v poletni družinski hiši v Arcachonu v Franciji, predstavila njegovo vsebino. V intervjujih z njenim sorodstvom sicer ne manjka klasičnih stereotipov o homoseksualnosti, vendar pa pričajo tudi o rušenju gotovosti, zadržanosti in nelagodju spričo realnosti, ki lahko obrne na glavo celo družino.

Revelations have been shooted in the family summerhouse located in France. The entire family has gathered for a special event, celebrating the 80-year birthday of director Alexandra A.'s grand-mother. Grand-mother is the only one who does not know her niece's secret. This secret is her homosexuality. In this feature, each member of her family will express what they felt when she told them her secret.