Medoti
(Cachorro)
komična drama, Španija, 2004, 35mm, angl. pod., 99'
Scenarij: Miguel Albaladejo in Salvador García
Režija: Miguel Albaladejo
Glavne vloge: José Luis García-Perez, David Castillo, Empar Ferrer, Elvira Lindo, Arno Chevrier, Mario Arias, Josele Román
Fotografija: Alfonso Sanz
Zvok: Sergio Burmann
Montaža: Pablo Blanco
Glasba: Lucio Godoy
Produkcija: Star Line Productions, TVE, Canal+ Espana, TM3

Pedro je simpatičen (poraščen), dobro prilagojen in poklicno uspešen zobozdravnik. Njegovo življenje se vrti okoli srečanj z ljubimcem in zabav t. i. medotov v usnju. Ko njegova sestra Violeta s fantom odpotuje v Indijo, Pedro pazi na njenega enajstletnega sina Bernarda. V otrokovi bližini postane seksualno nesproščen in obremenjen, prav tako noče, da prijatelj še kadi travo v njegovi hiši. Ko Violeto v Indiji za več let zaprejo zaradi posedovanja mamil, Pedro postane nečakov varuh. Med njima se razvije močna vez, ki jo hoče razbiti konservativna in odtujena Bernardova babica, prepričana, da homoseksualec ni primeren za otrokovega skrbnika – še toliko bolj, ker ima še eno skrivnost.

Nagrada za najboljši evropski film na Montréal World Film Festival 2004!

Nagrada za najboljši igrani film na festivalu Out Takes v Dallasu, 2004!

Pedro is a handsome (hairy), well adjusted and successful gay man. But when his older sister, Violeta, flies off to India and leaves him to look after his young nephew Bernardo, Pedro's world gets turned on its head. When Violeta is imprisoned in India, Pedro becomes guardian of Bernardo.