Moj brat Nikhil (My Brother Nikhil), glasbena drama, Indija, 2005, 35mm, angl. pod., 120'
SCENARIJ IN REŽIJA: Onir
BESEDILA: Amitabh Verma
GLAVNE VLOGE: Sanjay Suri, Juhi Chawla, Victor Banerjee, Lillete Dubey, Dipannita Sharma, Gautam Kapoor, Shayan Munshi, Peeya Rai Chowdhary
FOTOGRAFIJA: Arvind Kannabiran
MONTAŽA: Onir
ZVOK: Arund Nambiar
GLASBA: Viveck Philip
PRODUKCIJA: Sanjay Suri, Vicky Tejwani, Onir in Raj Kaushal
Nikhil Kapoor živi s svojo družino v indijskem obalnem mestu Goa. Je državni prvak v plavanju, v ponos svojemu očetu, ki ga je vzgajal v športnika in pokončnega človeka. Nekega dne pa Nikhila aretira in odpelje policija. Razvedelo se je namreč, da je bil njegov test pozitiven na virus HIV, kar je še v začetku devetdesetih dopuščalo vladi, da osami ljudi s HIV-om oziroma aidsom. Starši se mu tako rekoč odpovejo in se zaradi osramočenosti preselijo v drugo mesto. Edina, ki mu stojita ob strani in se tudi pravno bojujeta za njegovo izpustitev, sta sestra Anamika in njegov fant Nigel. Moj brat Nikhil je verjetno prvi indijski mainstream film, posnet v klasični bollywoodski maniri, katerega glavni junak je homoseksualec.
The My Brother Nikhil story is set in Goa, a small costal state in India in between 1989 and 1994. Nikhil Kapoor is the state all round swimming champion. His father Navin Kapoor has raised his son to be a sports man. His elder sister Anamika teaches in a primary school. One fine day he is arrested because he is HIV positive. His parents desert him and his friends move away. The only two people who stand by him are his sister Anamika and boyfriend Nigel.