24. festival lezbičnega in gejevskega filma | 24th Ljubljana Lesbian and Gay Film Festival

Še en gejevski del – podivjani geji

Prejšnjikrat v Še enem gejevskem filmu: kako izpolniti klasično maturantsko zaobljubo in končno izgubiti nedolžnost. Štirje nadobudni prijatelji so spoznali, da seks ni preprosta zadevica, kot se zdi v porničih; ne pride na komando kot kavbojke iz Neckermanovega kataloga, ampak se je treba zanj potruditi, nenazadnje pa prinaša s seboj tudi cel kup zapletenih nevšečnosti. Nauk zgodbe: za sladko nagrado se je treba najprej nekajkrat osramotiti, da lahko resnično uživamo v doseženem cilju.

Vsak dosežek je treba seveda nadgraditi. Naši zagreti junaki se tokrat odpravijo v znameniti Fort Lauderdale, sanjski raj za sodobne zbiratelje tipov. In kot neučakano začivka Nico, ko se prebudi iz »dorotejske« nočne more, kjer so bili njegovi najboljši prijatelji popolnoma drugačni (sledi bistra obrazložitev korenitih sprememb v igralski zasedbi): »Ni ga kraja, kot je Lauderdale.« Tu jih čaka fukžur brez primere, pa tudi nekaj modrih naukov o monogamiji, outsiderstvu in večnem konfliktu med srcem in tazadnjo, spoznali pa bodo tudi, da je prav vedno možno – predvsem pa pomembno – biti to, kar si.

Nico, Andy, Griff in Jarod se v odpuljenem letovišču prijavijo na tekmovanje »Podivjani geji«, ki nagradi tekmovalca, ki bo zbral največ fukžigov. Kako priti do fukžiga, seveda ni nobena znanost. Nico in Andy sta že na štartnem položaju, mladopoparčkana Griff in Jarod pa imata problem. Promiskuiteta, da ali ne? Ločeno ali skupaj? Medtem ko se Nico in Andy trudita zbrati prve, oh kako izmuzljive točke, Griff in Jarod spišeta neskončno dolg pravilnik, da kdo koga ne bi prizadel ... in hvala bogu za raznašalca pic (kdor pozna slavnega Michaela Lucasa, ga bo končno lahko videl v novem položaju).

Kot se spodobi za najstniške seksomedije, imamo tu tudi vzvišeno konkurenco, ki našim junakom meče polena pod noge (z vsemi možnimi variacijami na temo) in med zahrbtnimi spletkami, nesramnimi goljufijami in še bolj nesramnimi povračili, se neuspešni Nico globoko zamisli nad sabo, prav tako pa tudi potrebni Andy, ki se, revež, zaljubi v prikupnega, nedolžnega (v vseh smislih) Kubanca, ki noče hitrega seksa, temveč verjame v čar zapeljevanja.

Med sladkimi »Hallmark« lekcijami seveda ne manjkajo začinjeni vložki, ki – če je le možno – pomaknejo meje nesramnega še dlje, kot jih je prvi del. Tu so nesrečni incidenti z »lepljivim« lubrikantom, sestradani zombiji, ki jih srbijo pesti (ne, dobesedno), oda vodnim igricam, neroden odnos oče/sin in vse težave, ki sodijo zraven ... skratka vse sestavine gejevske farse à la Todd Stephens. Kopica gostujočih ikon zajema tudi organizatorico RuPaul, znamenito Amando Lepore, njene zasilne joške, tračarja, blogarja in outerja Pereza Hiltona ter porno zvezdi Brenta Corrigana in Coltona Forda.

Luka Pieri