sos in info telefon za lezbijke in geje
vsak delovnik od 19h do 22h
nasveti, pogovori, informacije, vse
o aidsu. (01) 43 24 089

 

Galfon je ena od aktivnosti društva ŠKUC. Od 1. decembra 1995 deluje vsak delovnik med 19. in 22. uro.

Galfon je nekomercialnega značaja in je namenjen pogovorom, reševanjem stisk in težav, predvsem pa informacijam s področja homoseksualnosti. Na telefonu lahko dobite informacije o hiv in aidsu, o gejevskem in lezbijčnem dogajanju v sloveniji, o lokalih in klubih pri nas, ter kakšen program ponujajo, kam se obrniti po pomoč, ko gre za konkretne in težje probleme, stiske, kje mladi poiščejo istospolno usmerjene vrstnike in kje starejši srečajo podobno misleče. Na galfonu imamo tudi bogato zbirko popotovalnih vodičev, s katerimi ti lahko svetujemo, kadar želiš izvedeti več o g&l lokalih, hotelih, saunah, organizacijah ipd. širom po svetu.

Na tvoj klic se vsak delovnik odzoveta prostovoljec ali prostovoljka. Prisluhneta tako lezbijkam, gejem in tudi vsem drugim, ki jih zanima karkoli s področja homoseksualnosti.

Na galfonu iščemo nove prostovoljce in prostovoljke. Če te delo zanima, nas pokliči. Več informacij dobiš vsak ponedeljek. Od prostovoljca pričakujemo sproščenost, komunikativnost, zaupnost, pripravljenost pomagati, vsaj osnovno poznavanje tematike, v zameno pa ti ponujamo delo v majhni, a prijazni in mladi skupini prostovoljcev. Dvakrat na leto organiziramo delavnice za izobraževanje prostovoljcev, ki so namenjene tako novim močem, kot tudi obnavljanju znanja in sposobnosti že zaposlenih. Res ne ponujamo stimulativne plače in možnosti napredovanja, toda če te misel na pomoč drugim navdaja s pozitivnimi vibracijami, bo delo v skupini parv tako stimulativno in osrečujoče. Pokliči nas!

<< siqrd