Koncert
TRIBUTE TO JIMI HENDRIX

Jimi Hendrix je prav gotovo najvplivnejši glasbenik rock’n’rolla. Vse kar se je dogajalo v rocku od sedemdesetih pa do danes je v embrionalni obliki v svoji blesteči, a kratki, komaj štiri leta dolgi karieri naredil Jimi Hendrix. Sleherni takt rock glasbe, ki je nastala v zadnjih treh desetletjih nekaj dolguje Jimiju Hendrixu.

Jimi Hendrix je v rock’n’roll vnesel svobodo interpretacije, njegovi notranji demoni so z električno intenzivnostjo rušili vsa glasbena pravila.
Njegova dediščina je tudi zato neizčrpna inspiracija vsakemu glasbeniku.

Izvirni Hendrix nam je dosegljiv na množici posnetkov, ki so povečini izšli po njegovi smrti. Njegov odrski nastop - tisti najbistvenejši element spremljanja in ustvarjanja rock glasbe pa nam bodo skušali poustvariti The New Band Of Gypsys. Skupino, oziroma projekt The New Band Of Gypsys vodita bobnar Buddy Miles, ki je s Jimijem Hendrixim igral v Band Of Gypsies in kitarist Randy Hansen, sodeluje pa tudi baskitarist Horst Stockelhous.

Buddy Miles
Kot bobnar je sodeloval z Wisonom Pickettom, Jimijem Hendrixim in Carlosom Santano. Med množico plošč na katerih je bobnal, so najpomembnejše Buddy Miles Express “Express To Your Skull” (1968, ploščo je produciral Jimi Hendrix!), “Them Changes” (1970), Carlos Santana and Buddy Miles! “Live” (1972, plošča je bila posneta v živo v kraterju ugaslega vulkana na Havajih!) in seveda Jimi Hendrix “Band Of Gypsies” (1970).

Randy Hansen
Sodeloval je z množico pomembnih glasbenikov, med njimi z Jon Bonjovijem, Eddiejem Van Halenom, Steviejem Rayem Vaughnom, Ritchiejem Blackomoreom, Julianom Lennonom, Dwezzilom Zappo, Joeom Walshom. Igral je na plošči Herbie Hancocka “Monster” (1983), med samostojnimi projekti pa sta poleg plošče “Astral Projection” (1983) in pomembni še “A Tribute To Jimi Hendrix” (1992) in “Hendrix By Hansen” (1993), ki sta posvečeni Jimiju Hendrixu.

Skozi večer bo po ploščah in diskih praskal Dr. Bulič - Legenda.