Labradford, Hovercraft, E.A.R + spremljajoči D.J.-jiVse tri skupine tvorijo jedro danes vedno bolj izpostavljene novejše popularnoglasbene struje imenovane post-rock, ki je končno na površje naplavil ameriške skupine, ki v okolju, navezanem na tradicionalne oblike rocka, niso doživele posebne pozornosti.
LaBradford prihajajo iz Virginije in bi jih po glasbi sodeč prej uvrstili na stari kontinent. Triu se nikamor ne mudi, svoje ambientalne teksture gradijo z analognimi inštrumenti z minimalno pomočjo tolkal in vokala. Tako se izničujejo vplivi običajnih popularnoglasbenih oblik in LaBradford prehajajo v svobodno igro zvočnih učinkov.
Hovercraft so svoje ime povzeli po vrsti hitrega čolna na zračni blazini in svoja lastna imena prikrili z nazivi treh najbolj znanih modelov hovercraftov. Trio svojo glasbo oblikuje zelo samosvoje in jo v živo predstavlja skupaj z vnaprej posnetimi filmskimi prizori. Torej gre za nekakšno multimedijsko predstavo, kjer glasbeniki vsakokrat znova iščejo skupno igro na zelo ohlapno osnovo. (zanimivost: basistka skupine je žena samega Eddieja Vedderja iz Pearl Jam)
E.A.R. je projekt enega glasbenika - Sonica Booma. V osemdesetih je vodil priznano angleško zasedbo Spacemen 3, po razhodu teh pa je na kratko deloval v skupini Spectrum. Nazadnje se je odločil za samostojno pot, vendar vsakokrat k sodelovanju povabi številne glasbenike dokaj različnih usmeritev.
Ne zamudite prvega bližnjega srečanja s predstavniki post-rocka pri nas (v Ljubljani in na sploh v Sloveniji). Njihovo godbo bodo popestrili spremljajoči D.J.-ji!