word of mouth trio
Word of mouth trio so Zlatko Kaučič (tolkala),
Andrea Allione
(električna kitara),
Sergio Candotti
(električni bas, akustični bas).
Zlatko Kaučič se je rodil l. 1953 v Postojni. V zgodnjih 70-ih se je preselil v Italijo, snemal in nastopal pa je tudi v Švici. Leta 1976 se je preselil v Barcelono in začel s klubsko, festivalsko in solistično aktivnostjo po vsej Španiji. Leta 1979 je z basistom Paulom Stockerjem in pianistom Antoniom Pinhom v Lizboni ustanovil The Trio. Kasneje je poučeval tolkala na barcelonski jazzovski šoli Taller de musicos, leta 1984 zaživel v Amsterdamu, dvakrat nastopil na festivalu North Sea, pisal glasbo za plesni teater in navduševal s svojimi tolkalskimi performansi, nastopil pa je tudi v ZDA. Izdal je šest plošč, od tega samo dve v Sloveniji. Tega vrhunskega snovalca avantjazzovske provenience smo imeli že priložnost videti in slišati v KUD France Prešeren in pa na odru slovenske Kinoteke.

Andrea Allione je z glasbenim udejstvovanjem pričel pri šestnajstih, dokončno pa se je jazzu zapisal leta 1987. Igral je z glasbeniki kot so Flavio Boltro, Paolo Taverna, Emanuele Cisi, Lou Blackborurne, Furio Di Castri, Martin Dietrich, Tommy Campbell, Jimmy Owens, Giulio Capiozzo (album Area II). Leta '87 se priključi orkestru Paola Conteja, s katerim nastopi v uglednih dvoranah kot sta Olympia v Parizu in Blue Night v New Yorku ter na pomembnih jazz festivalih - Muntreaux, Antibes, Juan Les Pins. Leta '95 ustanovi Trio Virtual. Svoj izraz najde v najrazličnejših glasbenih zvrsteh, kar dokazuje tudi z igranjem v zasedbi Metropolis Bands pretežno bluesovskim repertoarjem.

Sergio Candotti v mladosti študira igranje violine in kontrabasa, leta '80 pa se približa električnemu basu. Deluje v Tržaškem jazzovskem krožku, spremlja tudi številne domače in tuje jazziste.