Program sept. - dec. 2004
Stephane Blanquet

STÉPHANE BLANQUET
GROTESKNI GRAFIČNI EKLEKTIK
 
Stéphane Blanquet, rojen leta 1973, je večji del svojega življenja posvetil stripu. Leta 1989 ustanovi založniško hišo Editions Chacal Puant ter že leta 1990 izda svojo prvo samostojno mini publikacijo Une jolie histoire in prvo številko stripovskega fanzina Chacal Puant Comix. Leta 1992 sreča svojo življensko sopotnico in sodelavko Olive, s katero do leta 2000 skrbita za založbo, ki je izdala stripovske publikacije različnih avtorjev. Od 1995 do 1997 sta Blanquet in Olive izdajala tudi stripovsko antologijo La Monstrueuse, ki je bila leta 1996 nagrajena z Alph Art du Fanzine na festivalu stripa v Angoulemu. Še ena stripovska antologija En costume je izšla leta 2000. Zaradi Blanquetovega neizmernega kreativnega impulza je založba Chacal Puant konec devetdesetih prenehala delovati, katalog založbe pa se je preselil k novemu umetniško-založniškemu projektu  United Dead Artists, pri katerem so do danes izšla tudi samostojna grafična dela Blanqueta, Olive, Diega Fermina, Anne Sommer in Anne Van Der Linden. United Dead Artists poleg knjig izdaja tudi razne objekte, med katerimi so Blanquetove na platno sitotiskane lutke.
Blanquet se leta 1995 začne profesionalno ukvarjati z ilustriranjem za revije, časopise in knjige. Zadnji Blanquetov umetniški izlet predstavlja knjiga Sur l'epiderme, zbirka z njegovimi risbami poslikanih ženskih teles.
Blanquet razstavlja svoja dela že od leta 1989. V tem času je prečesal Francijo, se predstavil v Montrealu, Frankfurtu, Haarlemu, Tournaisu, Zürichu, Ženevi, Berlinu in Los Angelesu. Na svojih razstavah Blanquet pogosto predstavlja celoten opus svojih umetniških izdelkov: stripe, ilustracije, slike, poslikav teles, objekte in animirane filme.
 

 




  RAZSTAVA STRIPOV IN  ILUSTRACIJ + 

DELAVNICA ILUSTRACIJE,  BODY ART  IN INŠTALACIJE, PLAKATI, ANIMIRANI FILM


 
produkcija in sponzorji