Program sept. - dec. 2004
LG Nebo: Zgodba o Francetu
LG NEBO: ZGODBA O FRANCETU - LUTKOVNA PREDSTAVA
Lutkovna predstava Zgodba o Francetu, je lirična pripoved, v kateri spremljamo Prešerna v različnih življenjskih obdobjih. Predstava govori o njegovem odnosu do sveta, družbe, življenja in smrti. V njej se  pesnik srečuje z vedno aktualnimi eksistencialnimi problemi. Je pripoved o človeku, umetniku, ujetem v družbeno situacijo, čas in prostor. Ideja, režija in likovna zasnova: Andrej Štular, dramaturgija: Petra Stare in Andrej Štular, glasba: Mare Završnik, oblikovanje luči: Samo Ljubešić, izdelava lutk in animacija: Andrej Štular in Petra Stare, izdelava kostumov: Maja Peterlin, asistenca režije: Borut Cajnko, produkcija: Strip Core/Forum Ljubljana in LG Nebo.
Lutkovno gledališče NEBO so leta 2001 ustanovili Petra Stare, Andrej Štular in Mare Završnik. Istega leta je Nebo uprizorilo lutkovno predstavo za odrasle Soba, 2003 predstave Izbira, Krilčica in Zgodba o Francetu, 2004 pa predstavi Mesto in Kons5. Predstava Soba je prejela nagrado na Srečanju Saše Kumpa, Kranj (2001). S predstavo so sodelovali na Srečanju lutkovnih skupin Slovenije, na Linhartovem sr
anju (14. festival gledaliških vizij), 1. Bienalu Ustanove lutkovnih ustvarjalcev Slovenije, na mednarodnem festivalu Lutke 2002 in na mednarodnem festivalu Refract (SCG). Predstava Izbira je bila odigrana 2003 na festivalu v Feldnu (AT) in na festivalu Mini-Mikro-Impro (Mb), kjer je prejela nagrado za režijski koncept in izvedbo. 
Ponovitve: 9. sept., Stari bazen, KR; 15. sept. ob 21.00, Menza pri koritu - Metelkova mesto – LJ, 25. sept., festival Cmakanje – glasbena šola Cerkno, Cerkno ob 19.00, prostovoljni prispevki; 13. okt., Študentska arena, GR, LJ, 26. nov. MC Podlaga, Sežana; sledita še nastopa v Domu kulture Kamnik in v MKC Koper.
 
produkcija in sponzorji