Program sept. - dec. 2004
DK: Trn
DK: TRN
razstava fotografij
 
Trn je projekt fotografa Damjana Kocjančiča in govori o naraščajoči osamljenosti kot sistemskemu varovalu. Trn izpostavlja pojav, ki onemogoča aktivne socialne povezave. Ko dokumentira vsakratni kolaps v osamo, avtor portretira sociološko-socialno stanje. Pred nami je koreografija industrializiranega življenja, študija sodobne apatije in praznine procesov. Pojav, ki je predvsem posledica, razgalja našo zaskrbljujočo odtujitev od nas samih.  Trn je zarit globoko v tkivo našega družbenega ustroja.
S Trnom je DK sodeloval na glavni razstavi Global Detail lanskoletnega mednarodnega fotografskega festivala Noorderlicht na Nizozemskem. Spomladi 2004 je bil Trn na ogled v podhodu Maximarketa v Ljubljani in v Bežigrajski knjižnici v Ljubljani. Ob razstavi je Strip Core / Forum Ljubljana izdal katalog. Fotografije iz seriala Trn so nastale pred letom dni, njihova številčnost (avtor je posnel preko 100 fotografij v štirih snemalnih nočeh) pa priča o množičnosti pojava. Večji del fotografij je uporabljen za videospota švedske glasbene skupine Mattias Alkberg BD in slovenskega benda Deca debilane. Eno fotografijo iz seriala je Center za pomoč mladim uporabil za projekt Kukavičja jajca - Podtikanje problemov mladim. Damjan Kocjančič je prejemnik letošnje delovne štipendije Ministrstva RS za kulturo.
GUF - garaža za umetniško fotografijo - Pekarna je odprta od pon. - pet. med 16. in 18. uro in po dogovoru na info@pekarna.rulz.org. Razstava bo na ogled do 30. sept. 2004

 
produkcija in sponzorji