Mojca Osojnik: To je Ernest
TO JE ERNEST
lutkovna predstava za otroke 3 - 10 let
Izvedba: Lutkovno gledališče Nebo
Produkcija: FORUM Ljubljana, koprodukcija: Cankarjev dom
Koproducent gostovanja: Mini teater


To je Ernest je topla pripoved o prijateljstvu med deklico Ano in mačkom Ernestom, ki se začne, ko nek večer Anin oče domov prinese do kože premočenega in prestrašenega mucka. Ernest, kakor ga poimenujejo, in Ana takoj začutita medsebojno naklonjenost in postaneta nerazdružljiv par. V skupnih doživetjih spoznavata eden drugega, svoje dobre lastnosti pa tudi slabosti. Ernest, ljubek a neukrotljiv maček, je vzrok mnogim nerodnim pripetljajem. Ti pa njunega prijateljstva ne prekinejo, temveč ga okrepijo in tako poudarijo pomembnost strpnosti do drugačnih in drugače mislečih.

“Z oživljanjem statičnih podob nadgrajuje lapidarno in fragmentarno govorico otroških slikanic, z določanjem različnih izrezov oz. pogledov (skozi kvadratne okenske odprtine) na uprizorjeno dogajanje pa se približuje otrokom domači govorici ostro členjene montaže gibljivih slik oz. animiranega filma ...” (Slavko Pezdir, Delo)
“Animatorja sta z lutkami spretna, glasovno jasna in v igrivosti dialoga taka, kot bi ušla iz slikanice.” (Igor Kavčič, Gorenjski glas)

Avtorji: besedilo: Mojca Osojnik, priredba: Andrej Adamek, LG Nebo in Mojca Osojnik, režija: Andrej Adamek, likovna podoba: Mojca Osojnik in Andrej Štular, glasba: Andrej Žibert, scenografija: Maja Peterlin, animacija: Andrej Štular in Petra Stare
.
 
11. in 12. marec 2006 ob 17.00, MINI TEATER, LJ. GRAD, Ljubljana
Strip Core 1/06