likovna razstava

Andrej Štular s to razstavo nadaljuje raziskovanje odnosa med vizualno postavitvijo objektov, stripov in skulptur. Transparetno obarvane skulpture dajejo vtis starikavosti, obrabljenosti in minljivosti. Prav minljivost je izhodiščna tematika te razstave. Ambient dopolnjuje zvočna kulisa.

“Pri Štularjevih prostorskih postavitvah imamo opravka z rezultati podstrešne arheologije, kjer izbrskane artefakte naših bližnjih prednikov avtor sestavi in dopolni v novo vsebinsko in formalno celoto. ... Štular s svojimi stvaritvami ... funkcionalno obrabljene predmete reciklira, jih s premišljeno gesto premesti iz enega konteksta v drugega, in tako s pomočjo umetniške interpretacije razpre nova pomenska polja. Iztrošeni predmet, ... ki sam po sebi dostikrat nima otipljivih likovnih vrednosti, Štular povzdigne na raven umetniškega dela, ki ni le duhovito in estetsko, ampak s svojo vsebinsko pomenljivostjo tudi še kako aktualno.” (Matjaž Brulc, Radio Študent)

Andrej Štular je na vizualnem področju aktiven od sredine osemdesetih, ko se je pridružil tedanji živahni kranjski subkulturni sceni. Sodeloval je z različnimi ustvarjalci in skupinami, med njimi s Francijem Zagoričnikom, multimedijsko skupino Železteater, v zadnjem obdobju pa je aktiven član multimedijske skupine Strip Core in Lutkovnega gledališča Nebo.

Razstava bo na ogled do 7. junija 2006.
Galerija je odprta od torka do nedelje med 10. in 18. uro.


17. maj 2006 ob 19.00, Kostnica - Gorenjski muzej, Kranj
Andrej Stular: Plasti
Strip Core 1/06