Fimipidipi
SAŠA KERKOŠ: FIMIPIDIPI
urbana razstava + knjiga + natečaj

KNJIGA: Fimipidipi in pot do srca je kratka zgodba o stvoru, ki živi v škatli na strehi mesta, čisto blizu slehernega od nas. Potrka na vrata vsakomur, ki potrebuje in željno pričakuje ljubezen ... Je zgodba o tem, kako Fimipidipiju nikakor ne uspe dostaviti srca dečku, ki živi na vrhu majhnega bloka. Trdno se odloči, da bo dal vse od sebe, da mu to uspe. V nerodnosti razbije dečkov srček v nešteto koščkov, a se spomni novih rešitev. Tako se zapleta in srečno razplete preprosta, ljubka zgodba o domišljijskem bitju, raznašalcu ljubezni. Namenjena je vsem tistim, ki spijo in ne slišijo trkanja na vrata, pred katerimi že dolgo čaka Ljubezen, tistim, ki morajo samo odpreti oči in dovoliti, da Fimipidipi vstopi, primerna pa je tudi za najmlajše bralce.

RAZSTAVA:
Fimipidipijeva zgodba se iz dvodimenzionalne knjižne oblike prelevi v dodatno, tretjo dimenzijo, ko v času festivala Ana Desetnica postane interaktivna s sprehajalci našega mesta. Fimipidipijeva pot do srca postane sestavljanka, ki od vas pričakuje, da jo sestavljate ter znotraj festivala Ana Desetnica soustvarja igrišče za mlade in še mlajše.

NATEČAJ:
Obenem Fimipidipi poziva ‘male velike’, da se priključite njegovi zgodbi in kreativno sodelujete. V obliki kratkega stripa prispevajte nadaljevanje zgodbe po tem, ko Fimipidipiju uspe predati srce v prave roke. Izbrana dela bodo objavljena bodisi v reviji NG Junior, bodisi na spletni strani Stripburgerja, vsi sodelujoči pa boste prejeli Fimipidipijeve nagrade. Kaj: strip, Kdo: nepolnoletni, Rok: do 31. julija 2006, Kam: Stripburger/Forum Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana (s pripisom: za Fimipidipija), info: core@mail.ljudmila.org, 01 2319622.

29. junij - 1. julij 2006, Ana Desetnica, Zvezda park, Ljubljana, 17.00 - 20.30
2. julij 2006, Ana Desetnica, Argentinski park, Ljubljana, 16.30 - 20.30

Strip Core poletje 2006