Vladan Nikolić: Izginjajoče vrste
razstava slik


Posebnost Nikolićevih slik (olje na platno) so močno stilizirana risba, kompaktne, presekane elipse zaprtih oblik. Ekspresijam z mehkimi linijami daje posebno noto tudi avtorjev izraziti smisel za barvne tone. Svojstveno poigravanje s površino, minimalistična risba, značilna barvna paleta in emulzija, ki zamegljuje predmetno določenost, kažejo na premišljeno izoblikovan likovni izraz. Izginjajoče vrste so le del Nikolićevega slikarskega opusa, slike z živalskimi motivi. Za popoln ogled razstave morate dejavno sodelovati, z nakupom slike pa prispevate k preživetju ene od upodobljenih vrst.

Vladan Nikolić je rojen 1968 v Zrenjaninu, kjer še vedno živi in dela. Ukvarja se s slikarstvom, karikaturo, ilustracijo in stripom. Sodeloval je na številnih likovnih kolonijah, imel več skupinskih razstav in štiri samostojne ter prejel dve nagradi: leta 1998 na salonu Ulaz v Zrenjaninu in leta 2001 na Zrenjaninskih srečanjih slikarjev. Svoj slikarski stil (zaobljeni, kovinsko svetleči in prepletajoči se volumni) je prenesel tudi v stripovsko izražanje, ki se mu precej posveča zadnjih nekaj let in je zavzelo vodilno vlogo v njegovem ustvarjanju.

Del Nikolićevega slikarskega opusa bo hkrati z njegovo razstavo stripov na ogled tudi v KUD France Prešeren.

Razstava bo na ogled do 21. okt. 2006. Galerija je odprta med pon. in soboto od 10. do 18. ure, ob sobotah od 10. do 14. ure, ob nedeljah pa od 10. do 13. ure.


11. okt. 2006 ob 20.00, galerija Kresija, Ljubljana
Vladan Nikolic: Izginjajoce vrste
Strip Core Jesen - Zima 2006