LG Nebo: Take Ljudske
lutkovna predstava

Take ljudske je lutkovna predstava, ki ni namenjena le najmlajšim - v njej bodo našli marsikaj zase tudi mnogo starejši gledalci. Gre za preplet ljudske pripovedke, pregovorov in starih modrosti ter pesmi po vzoru tradicionalnih melodij (viž), izvedenih s pomočjo preprostih zvočil. V predstavi se živali obnašajo kot ljudje: spijo, jejo in kuhajo kavo, sadijo, obdelujejo zemljo, pobirajo pridelek in krmijo kokoši. Podobno kot pri ljudeh so ene delavne in vztrajne, druge pa se napornemu delu vselej izognejo in svoje življenje raje organizirajo tako, da drugi delajo zanje. Kdo je na koncu na boljšem, presodite sami.

Predstava je primerna za starejše od 3 let. Dolga je 40 minut.

Režija: Andrej Adamek, dramaturgija: Petra Stare, likovna zasnova: Andrej Štular, glasba: Peter Kus, kostumografija: Mateja Šušteršič, produkcija: Forum Ljubljana & Mini teater, izvedba: Lutkovno gledališče Nebo.

Lutkovno gledališče Nebo deluje od leta 2001. Prve predstave so ustvarjalci namenili odraslim in mladini, v zadnjih letih pa se poleg večmedijskih in eksperimentalnih projektov lotevajo tudi otroških predstav. Od leta 2003 nastajajo njihove produkcije v sodelovanju s Forumom Ljubljana: Zgodba o Francetu, To je Ernest (koprodukcija Cankarjev dom), Take ljudske (koprodukcija Mini teater).

20. okt. 2006 ob 19.00, Mini teater, Ljubljana - premiera, vstopnina: 1.000 sit

21. in 22. okt. 2006 ob 17.00, Mini teater, Ljubljana - ponovitvi,
vstopnina: 1.000 sit
LG Nebo: Take ljudske
Strip Core Jesen - Zima 2006