LG Nebo: Ostržek
lutkovna predstava
 
Ostržek je zgodba o lutki. Je tudi zgodba o otroštvu in odraščanju, o socializaciji in vraščanju v kulturo. Ostržek, naivni lesenjaček, ki si neizmerno želi postati pravi fant, ima vse lastnosti, tako tradicionalnih lutkovnih junakov kot otrok. Brez zadržkov raziskuje in vtika svoj nos v vsako luknjo, se potepa, najraje pa dobro je, pije in se zabava do ...
 
Lutkovno gledališče Nebo je bilo ustanovljeno leta 2001 v Kranju. Ohranja klasične lutkovne tehnike ter raziskuje povezovanje drugih umetniških medijev - filma, fotografije, stripa - z lutkovnim gledališčem. V svojih začetkih se je gledališče posvečalo lutkovnim predstavam za odrasle. Danes se ukvarja tako s poetičnimi otroškimi predstavami kot tudi z eksperimentalnimi odrskimi dogodki za odrasle.
 
Režija: Andrej Adamek, besedilo: Carlo Collodi, priredba: Petra Stare, dramaturgija: Eva Kraševec, likovna podoba: Andrej Štular, glasba: Peter Kus, kostumografija: Maja Peterlin, animacija: Andrej Štular, izvedba: Lutkovno gledališče Nebo, produkcija: Forum Ljubljana, koprodukcija: Mini teater.
 
Predstava je namenjena starejšim od treh let.
 
Premiera: 16. okt. ob 19.00, Mini teater (Ljubljanski grad), Ljubljana
Ostrzek

Koprodukcija: Mini Teater
Strip Core sept. - okt. 2007