Živel strip Živela animacija!
17. mladinski  natečaj za strip in animacijo
Tanja
           Komadina: Fino kolo


Viva i Fumetti Viva i Animazione!
17. concorso per ragazzi

Piermario Ciani: StickermanScheda di partecipazione

Prijavnica pdfKOLOFONVIZUALNI MATERIAL ZA NOVINARJE

TANJA KOMADINA je predstavnica mlajše generacije slovenskih stripovskih avtoric. Študij vizualnih komunikacij je zaključila na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je prejela tudi nagrado Akademije za umetniške dosežke. Živi in dela v Ljubljani.

Zadnjih šest let deluje na področju ilustracije in stripa. Kot ilustratorka sodeluje z Mladinsko knjigo in Založbo Miš. Pri njih je za otroke in mladino ilustrirala že več knjig in učbenikov. Ilustracije in stripe prispeva za vzgojno-izobraževalne rubrike in leposlovna besedila tudi za revije Ciciban, Cicido in tržaško revijo Galeb. Če ji besedilo to dopušča, v svoje risbe pogosto vključi tudi elemente stripa. Vse pogosteje pa v revijah objavlja tudi stripe.


 

Album Fino kolo je stripovski prvenec Tanje Komadine, ki ga je avtorica ustvarila po literarni predlogi Manke Kremenšek Križman iz zbirke kratkih zgodb Dvoriščna okna (MK, 2009). Za Fino kolo je prejela zlato hruško, album pa je bil tudi uvrščen v letno zbirko knjig s področja otroške in mladinske literature z vsega sveta Bele vrane.


Mile je deček, ki se iz Mostarja (BIH) pred vojno vihro preseli k sorodnici v Slovenijo. Pred selitvijo mu je mati obljubila, da mu bo ob uspešnem zaključku šolskega leta kupila kolo, ki ga je redno občudoval v izložbi na poti v šolo. Vojna je preprečila izpolnitev obljube, Mile se preseli v Slovenijo, kjer se spoprijatelji z Lano, s katero preživlja vse popoldneve. Ta za svoj rojstni dan prejme prav takšno kolo, o katerem je sanjal doma. V njem se prebudijo močna čustva. 


 

Tanja Komadina e una rappresentante della nuova generazione di autori di fumetto sloveni. Si e diplomata presso l'Accademia di Belle Arti e Design a Lubiana, ricevendo anche un premio dell'Accademia per la sua realizzazione artistica. Vive e lavora a

Lubiana.

 

Negli ultimi sei anni lavora come illustratrice e autrice di fumetti, collaborando con case editrici come Mladinska knjiga e Miš, per le quali ha illustrato parecchi libri e libri di testo. Collabora regolarmente con le riviste Ciciban, Cicido e la triestina Galeb con il suo stile umoristico, in particolare per le rubriche didattico-educative. Nei suoi disegni spesso include elementi del fumetto.

 

L'album Fino kolo e il libro di debutto per Tanja Komadina, creato dopo una storia tratta dalla raccolta di racconti intitolata Dvoriščna okna e scritta da Manka Kremenšek Križman (MK, 2009). Ottenuto il marchio Zlata hruška, il libro e stato incluso anche nella collezione annuale internazionale di libri per ragazzi White Ravens.

 

MILE e uns ragazzo che si trasferisce da Mostar (BiH), scappando dalla guerra, da una parente in Slovenia. La mamma aveva promesso di comprargli una bici che ammirava ogni giorno, se fosse andato bene a scuola. Ma la guerra le impedisce di mantenere la promessa. Mile arriva in Slovenia, dove incontra Lana, un'amica con la quale trascorre tutti i pomeriggi insieme. Un giorno Lana riceve per il suo compleanno una bicicletta identica a quella che Mile voleva avere. Questo gli fa risvegliare forti emozioni...


16. concorso per ragazzi / mladinski natečaj za strip in animacijo
15. concorso per ragazzi / mladinski natečaj za strip in animacijo
14. concorso per ragazzi / mladinski natečaj za strip in animacijo
Viva i Fumetti! /
Živel strip!

13. concorso per ragazzi / mladinski natečaj za strip in animacijo
Viva i Fumetti! /
Živel strip!
12. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! /
Živel strip!
11. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! /
Živel strip!

10. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! /
Živel strip!
9. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! /
Živel strip!
8. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! /
Živel strip!
7. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! /
Živel strip!
6. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis