Get Adobe Flash player

FB BLOG EN

TIM ETCHELLS. 2013.
GOLI HRBET / RAZGALJENOST


Sledil sem srcu in poskušal izbrati predstave, ki uporabljajo minimalna sredstva, žive procese, ranljiva telesa in intimna razmerja z občinstvom. Strukture iger, priklicev, pravil in obredov.
Spopadi / bitke / tekmovanja / pogovori / dialogi.
Morda gre za gledališče, ki je bolj kakor ples; ples, ki je bolj kakor performans; performans, ki je bolj kakor glasba – ki je v vsakem primeru bolj kakor gledališče. Ali za prostore vmes.

več...

TANG FU KUEN, KURATOR AZIJSKE PLESNE PLATFORME

Solo je še vedno fenomen azijskega sodobnega plesa.
Neodvisnim plesnim ustvarjalcem – odločenim, da svoje posebnosti ne ogrozijo niti z udobjem niti z migracijo v ustvarjanju – je izrazno blizu. Strateško jim ga narekujeta nuja in stvarnost, saj delujejo v težkih gospodarskih razmerah šibkih politik in financiranja ter slabih možnosti predstavitve.
Takšne razmere so, deloma po naključju, tem neustrašnim umetnikom omogočile, da ustvarjajo in se izražajo v nenavadnih, silovitih prispodobah.

več...

NATAšA ZAVOLOVšEK, DIREKTORICA FESTIVALA

Skorajda ne morem verjeti: kljub vsem problemom, ki so ga spremljali res čisto od začetka, in zamenjavam ljudi (prav zanimivo bi bilo pregledati, koliko ministrov za kulturo se je v tem času zvrstilo), kljub spremembam v družbi, v državi, v skupnosti, v ekipi … je festival Exodos dosegel svoj 18. rojstni dan! Prav vsak in prav vsi, kadarkoli povezani z Exodosom, smo lahko ponosni na to.

Napis, ki ga bomo imeli na letošnjem festivalu, mi je res všeč. Nekako je naš. WE WANTED TO BE THE SKY.

več...


kontakt partnerji ekipa