Dejavnosti društva

O društvu

Festival

Povezave

 

English

 

FESTIVAL NEODVISNEGA FILMA


Festival neodvisnega filma in videa smo leta 1996 organizirali zato, ker v tistem času ni bilo nobenega prostora, kjer bi se lahko pokazali filmski in video izdelki, ki ne nastajajo na televiziji in jih ne financira filmski sklad. S festivalom želimo prikazati in ovrednotiti vse tisto filmsko in video ustvarjanje, ki ga drugi festivali ne zajamejo. Festival je odprt za vsakršno ustvarjalnost, ki nastaja zunaj filmskih in televizijskih institucij.

Svojčas je bila v Sloveniji razvita amaterska filmska ustvarjalnost, ker pa je tradicionalni izraz "amaterski film" že nekoliko pozabljen, smo se odločili za naziv "neodvisni film in video ", kar vključuje vse tiste izdelke, ki so posneti brez komercialnih ciljev in v neprofesionalnih razmerah in ki so jih posneli posamezniki ali skupine, neodvisno od televizijskih postaj ali producentskih podjetij. Dopuščamo pa sponzorstvo in tehnične usluge s strani ustanov in podjetij.

Festival posveča veliko pozornost vrednotenju filmov s strani strokovne žirije in festivalskemu katalogu, v katerem so objavljena mnenja žirije o vsakem nagrajenem in opaženem filmu. Ob festivalu po možnosti izide tudi brošura s teksti iz področja neodvisnega filma in teorije filma.

Festival je namenjen tistim filmskim in video delom in avtorjem, ki na tem področju ustvarjajo brez komercialnih namenov in v neprofesionalnih razmerah. Posebno dobrodošli so tisti avtorji in dela, ki neobremenjeni s producentskimi zahtevami, iščejo nove možnosti filmskega in video izraza ali odkrivajo prezrte teme.


 

Festival neodvisnega filma Slovenije

10. festival 2005

Bilten

Arhiv
1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2004