kontakt

koledar

ljudjeza

Obvestilo o medijski akciji
NAJ PUST ODŽENE TUDI KRZNO

V okviru tradicionalne pustne povorke v Ljubljani so predstavniki in predstavnice družbene pobude LjudjeZa.org v soboto, 17. februarja 2007, izvedli povsem neobičajno medijsko akcijo: NAJ PUST ODŽENE TUDI KRZNO.

Z akcijo smo podprli pustno povorko kot del slovenske tradicije, ki še zmeraj ohranja  svoj značaj, in izrazili nasprotovanje tradicijam, ki temeljijo na trpljenju in izkoriščanju, in v današnjem času niso več potrebne. Natopil je čas, da se pričnejo nadomeščati z drugimi, etično sprejemljivejšimi možnostmi. S transparenti so aktivisti opozarjali, da v primerjavi s slovensko tradicijo pusta vzreja činčil za krzno v Sloveniji ni tradicionalna. Z aktualiziranim sloganom Pust odganja krzno so sporočali naj pust skupaj s hladnimi dnevi prežene tudi hlad iz človeških src.

Dogodka se je udeležilo okrog 150 ljudi. Množico slovenskih aktivistov so podprli tudi predstavniki gibanj za pravice živali s Hrvaške, iz Avstrije, Nemčije in Italije. Medijske akcije sta se udeležili tudi znani slovenski estradnici, aktualna slovenska mis Iris Mulej in sanjska ženska Nina Osenar, ter predstavniki glasbene skupine Billy`s Private Parking, ki so oviti v bele rjuhe in s sporočilom Raje v rjuhi kot v krznu pripravili samosvoj performans.

Občinstvo je dogodek spremljalo z velikim navdušenjem in se skupini tudi sproti priključevalo ter s tem izrazilo svoje prizadevanje po humanejšem odnosu do sobitij.

LjudjeZa.org











krzno